Zašto nikada ne biste trebali piti pomoću plastičnih slamki?

Zašto nikada ne biste trebali piti pomoću plastičnih slamki?

Zašto nikada ne biste trebali piti pomoću plastičnih slamki?
  • Objavljeno: Srijeda, 07.09.2016.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Iako je piti sa slamkom puno zabavnije nego direktno iz čaše, otkrivamo zašto biste ih ubuduće trebali izbjegavati.

Svaki dan se koristi oko 500 milijuna slamki što je dovoljno da se napuni 127 školskih autobusa. Obzirom da su slamke većinom plastične, nakon upotrebe ne odlaze u sustav za recikliranje, a mnoge od njih završe u oceanima, gdje se razbiju na čestice, pa ih kitovi i druge morske životinje zamijene za hranu. Sve češće slike kitova nasukanih na kopnu pokazuju koliko je problem ozbiljan. Problemi nastaju nakon velike količine pojedenih plastičnih čestica.

Zaštite zdravlje ovim jednostavnim napitkom!

Drugi razlog zašto biste trebali izbjegavati slamke su vaši zubi. Korištenjem slamke prednji su zubi često na udaru gaziranih, obojenih pića, crnog vina, čaja ili kave što ne pogoduje caklini. Jedini način da zaštitite zube je smjestiti vrh slamke u stražnji dio usta, iza zubi i jezika, tako da tekućina ide ravno iz čaše u stražnji dio grla, bez dodirivanja zubi.

Svakodnevno korištenje slamke može uzrokovati iste bore kao i kod pušača. Položaj usana koji morate napraviti kako biste povukli tekućinu kroz slamčicu (ili povukli dim cigarete), potiče razgradnju kolagena i elastičnosti, što uzrokuje nepotrebne bore.

Između ostalog, korištenjem slamke u tijelu stvarate različite plinove što vas napuhuje i tjera na ispuštanje vjetrova.

Provjerite što plinovi govore o vašem zdravlju!

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti