Saznajte kako ublažiti bore oko usana!

Saznajte kako ublažiti bore oko usana!

Saznajte kako ublažiti bore oko usana!
  • Objavljeno: Utorak, 04.07.2017.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: 123RF

Kategorija: Zanimljivosti

Bore oko usana znak su oštećenja kože. Može ih uzrokovati prevelika izloženost suncu, nepravilna ili nedovoljna njega, ali i godine.

Bore na području usana, mogu postarati lice za nekoliko godina. Da biste to spriječili, pratite ovih 5 jednostavnih koraka uz koje ćete prkositi godinama i promjenama na licu.

Provjerite što bore na licu otkrivaju o vašem zdravlju!

Korak 1

Redovita upotreba pilinga uklanja površinski sloj kože koji sadrži mrtve stanice. Potražite proizvode koji sadrže hidroksi kiseline (AHA) kompleks. AHA kiseline mogu pomoći postupno smanjiti bore, promjene boje kože i mrljame, a pomažu i kremi protiv bora da se bolje apsorbira.

Korak 2

Koristite vrhunsku kremu protiv bora na tim područjima. Popularne kreme protiv bora sadrže kolagen koji je sastavni dio naše kože. Kreme s kolagenom smanjuju bore, a možete ih nabaviti u trgovinama s kozmetikom ili ljekarnama. Prilikom odabira kreme, obratite pozornost na tip kože koji imate. Prije uporabe svakako pročitajte upute i slijedite navedene preporuke nanošenja.

Korak 3

Evo još jedan razlog za prestanak pušenja. Pušenje isušuje kožu i potencira nastanak bora, posebice na području usana. Pušenje može uzrokovati promjenu boje kože i utjecati na cirkulaciju što dodatno daje stariji izgled.

Korak 4

Na kožu nanesite kremu sa zaštitnim faktorom protiv sunca. Nikako ne zaboravite kremu nanijeti i na lice kako biste spriječili daljnji razvoj bora. Ultraljubičaste zrake mogu utjecati na kolagen uzrokujući bore, tamne mrlje i obješenu kožu. Nanesite kremu sa zaštitnim faktorom (SPF 50), najmanje 30 minuta prije nego izađete van.

Korak 5

Spriječite prerano starenje i bore jedući hranu bogatu antioksidansima. Antioksidanti hrane i jačaju zdravlje kože. Pomažu nam da izgledamo mlađe, pružaju nam energiju i jačaju imunološki sustav. Namirnice bogate antioksidansima su rajčice, bobičasto voće, češnjak, špinat, cjelovite žitarice i soja.

Najčitanije zanimljivosti