Saznajte kako ublažiti bore oko usana

Saznajte kako ublažiti bore oko usana

Saznajte kako ublažiti bore oko usana
  • Objavljeno: Nedjelja, 20.02.2022.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: 123RF

Kategorija: Zanimljivosti

Bore oko usana znak su oštećenja kože. Može ih uzrokovati prevelika izloženost suncu, nepravilna ili nedovoljna njega, ali i godine. Bore na području usana, mogu postarati lice za nekoliko godina. Da biste to spriječili, pratite ovih 5 jednostavnih koraka uz koje ćete prkositi godinama i promjenama na licu.

Provjerite što bore na licu otkrivaju o vašem zdravlju!

1. Piling

Redovita upotreba pilinga uklanja površinski sloj kože koji sadrži mrtve stanice. Potražite proizvode koji sadrže hidroksi kiseline (AHA) kompleks. AHA kiseline mogu pomoći postupno smanjiti bore, promjene boje kože i mrljame, a pomažu i kremi protiv bora da se bolje apsorbira.

2. Kvalitetna krema protiv bora

Koristite vrhunsku kremu protiv bora na tim područjima. Popularne kreme protiv bora sadrže kolagen koji je sastavni dio naše kože. Kreme s kolagenom smanjuju bore, a možete ih nabaviti u trgovinama s kozmetikom ili ljekarnama. Prilikom odabira kreme, obratite pozornost na tip kože koji imate. Prije uporabe svakako pročitajte upute i slijedite navedene preporuke nanošenja.p

3. Ne pušenju!

Evo još jedan razlog za prestanak pušenja. Pušenje isušuje kožu i potencira nastanak bora, posebice na području usana. Pušenje može uzrokovati promjenu boje kože i utjecati na cirkulaciju što dodatno daje stariji izgled.

4. Krema sa zaštitnim faktorom

Na kožu nanesite kremu sa zaštitnim faktorom protiv sunca. Nikako ne zaboravite kremu nanijeti i na lice kako biste spriječili daljnji razvoj bora. Ultraljubičaste zrake mogu utjecati na kolagen uzrokujući bore, tamne mrlje i obješenu kožu. Nanesite kremu sa zaštitnim faktorom (SPF 50), najmanje 30 minuta prije nego izađete van.

5. Hrana bogata antioksidansima

Spriječite prerano starenje i bore jedući hranu bogatu antioksidansima. Antioksidanti hrane i jačaju zdravlje kože. Pomažu nam da izgledamo mlađe, pružaju nam energiju i jačaju imunološki sustav. Namirnice bogate antioksidansima su rajčice, bobičasto voće, češnjak, špinat, cjelovite žitarice i soja.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti