Zašto s godinama gubimo interes za seks?

Zašto s godinama gubimo interes za seks?

Zašto s godinama gubimo interes za seks?
  • Objavljeno: Subota, 03.03.2018.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: Unsplash

Kategorija: Zanimljivosti

Nova veza donosi nova uzbuđena, upoznavanja, čari i iskrice zbog kojih imamo leptiriće u trbuhu. No, nakon nekog vremena upadnemo u rutinu i nestane strast s početka veze.

Časopis BMJ Open proveo je istraživanje u kojem je sudjelovalo preko 10 tisuća muškaraca žena u razdoblju od 16 do 74 godine koji su u vezi s istim partnerom posljednjih godinu dana. Rezultati su pokazali da je 34% žena i 15% muškaraca nakon godinu dana izgubilo interes za seksom.

Uz ove poze će seks trajati puno duže!

Razlozi su različiti. Stariji ispitanici su rekli da s vremenom jednostavno pada želja za seksom, dok su drugi ispitanici apstinirali zbog neke spolne bolesti te su se na kraju naviknuli na vezu bez seksa.

Nakon dužeg vremena veza više nije ista pa čak i seks postane rutinski. Parovi se ne trebaju pomiriti s tom situacijom, nego trebaju učiniti nešto po tom pitanju. Srećom, rješenja je mnogo. Osnivač Skyligh Centra za savjetovanje u Chicagu, David Klow, savjetuje parovima da počnu eksperimentirati, isprobaju nove poze i nađu nova, uzbudljiva mjesta. Nisu potrebne mirisne svijeće i vino, važno je da pronađete vremena jedno za drugo, da organizirate spoj te da se opustite.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti