Zašto su proteini sirutke dobri nakon vježbanja?

Zašto su proteini sirutke dobri nakon vježbanja?

Zašto su proteini sirutke dobri nakon vježbanja?
  • Objavljeno: Subota, 19.09.2015.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Sigurno znate da je nakon tjelovježbe važno unositi proteine, ali trebate znati da nisu svi izvori proteina jednaki niti će vam svi tipovi proteina odgovarati. Za proteine sirutke je dokazano da pružaju niz prednosti za zdravlje, a mi vam donosimo neke od najznačajnijih. Ono što jedete prije i poslije vježbanja značajno utječe na rezultate vježbanja. Više pročitajte u članku što jesti prije i poslije vježbanja?

Potiču potrošnju masnog tkiva

Ako vam je cilj smanjenje postotka masnog tkiva, a istovremeno povećanje postotka mišićnog tkiva, proteini sirutke su odličan izbor.

Potiču izgradnju mišićnog tkiva

Jedno istraživanje je pokazalo da osobe koje uzimaju proteine sirutke jedan sat prije treninga primjećuju povećanje mišićnog tkiva puno prije osoba koje uzimaju proteine drugog tipa.

Smanjuje razinu stresa

Redovita tjelovježba sama po sebi smanjuje razinu stresa, a osobe koje uzimaju proteine sirutke osjećaju dodatne prednosti. Znanstvenici su ustanovili da proteini sirutke potiču dobro raspoloženje i smanjuju učestalost promjena raspoloženja.

Jačaju imunološki sustav

Treninzi visokog intenziteta mogu oslabiti imunološki sustav, a proteini sirutke vam tu mogu pomoći. Naime, znanstvenici su ustanovili da proteini sirutke zapravo mogu ojačati imunološki sustav i smanjiti rizik od nastanka gripe i prehlade.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Iskoristite chia sjemenke za ove ukusne kombinacije!

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti