Zašto teško ostajemo motivirani?

Zašto teško ostajemo motivirani?

Zašto teško ostajemo motivirani?
  • Objavljeno: Srijeda, 26.08.2015.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Kada je u pitanju postizanje značajnog cilja, svi imamo najbolje namjere. Možemo provesti dane razmišljajući o tome, pričajući o tome s prijateljima i obitelji pa čak i istraživati sve potrebne materijale. No, dobre namjere ne podrazumijevaju i djelovanje.

Motivacija nije nešto što se samo pojavi, iako nam se ponekad čini da je to tako. Motivacija je nešto što se razvija. Kada se motivacija razvije, potrebno je provesti korake kojima ćete ju i zadržati. Istraživanja su pokazala da postoje stvari koje vam otežavaju djelovanje i drže na istom mjestu dulje vrijeme:

Nemate plan

Bez plana možete probati, ali velika je vjerojatnost da ćete se toliko namučiti da ćete već na samom početku htjeti odustati. Treba vam razrađeni plan svakodnevne rutine u koju ćete uključiti aktivnosti koje vam omogućavaju da djelujete.

Distrakcija

One su najveći neprijatelj motivacije. One su te koje vas drže na mjestu i otežavaju kretanje prema naprijed. Eliminirajte svaku distrakciju jer je to jedini način da ostanete fokusirani i motivirani.

Neuspjeh

Naravno da je teško ostati motiviran kada ne primjećujete napredak. Morate promijeniti način razmišljanja. Shvatite da je svaki neuspjeh prilika da nešto naučite i idući put budete bolji. Ljudi koji su ostvarili velika postignuća nisu to napravili zato što imaju sreće u životu, već zato što su prilagodili svoj način razmišljanja.

Više o tome na koji način trebate razmišljati da biste ostvarili uspjeh pročitajte u članku Sreća i uspjeh su stanje uma!

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti