Prijatelji životinja organiziraju ZeGeVege, festival održivog življenja, prvog vikenda u rujnu!

Prijatelji životinja organiziraju ZeGeVege, festival održivog življenja, prvog vikenda u rujnu!

Prijatelji životinja organiziraju ZeGeVege, festival održivog življenja, prvog vikenda u rujnu!
  • Objavljeno: Petak, 21.07.2023.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: PROMO

Kategorija: Zanimljivosti

Prijatelji životinja pozivaju sve da 1. i 2. rujna 2023. od 9 sati prošetaju do zagrebačkog Europskoga trga i obiđu brojne proizvođače i dobavljače biljne hrane i kozmetičkih proizvoda koji nisu testirani na životinjama. Ujedno će se moći počastiti ukusnim veganskim jelima koje će nuditi razni restorani na 15. ZeGeVege festivalu održivog življenja – od burgera, hot-dogova, bolonjeza i drugih klasičnih i egzotičnih specijaliteta pa do sirovih kolača, sladoleda i hladne kombuche.

Prijatelji životinja, domaćini najzelenijeg hrvatskog veganskog festivala, očekuju na Europskome trgu na tisuće posjetitelja. Vjeruju da će svima njima, uz mnoštvo dostupnih informacija na ZeGeVege festivalu, najzapaženije ostati one o mnogim prednostima biljne prehrane za sve: kako za nas i naš planet tako i za životinje. S Trga bana Jelačića vodit će ih veliki putokazi, svi će moći fotografirati se pokraj šestmetarskog natpisa prehrane budućnosti i štošta naučiti čitajući s edukativnih panoa te slušajući razgovore voditeljice Sare Mešin s utjecajnim osobama iz svijeta veganstva. Bit će prisutni i inozemni izlagači, nositelji V-oznake, razne udruge te humanitarne i ekološke inicijative, kao i skloništa i utočišta za životinje.

Prijatelji životinja vesele se 15. po redu slavlju veganstva i održivog življenja. ZeGeVege festival već je godinama zapažen kao izvrsno mjesto za gurmane, ljubitelje zdrave hrane i biljne kozmetike, ali i one željne dobre energije i stvaranja pozitivnih promjena.

„Dođite uživati s nama, napuniti se pozitivnom energijom i biljnim gorivom, nasmijati se maskotama Mrkviću i Graškiću, prolistati besplatne brošure s receptima, informirati se o pravima životinja i veganskom pokretu i slaviti održiv način života. Kao i ranijih godina, pripremamo pregršt zanimljivosti i iznenađenja za sve dobne skupine. Vidimo se!” kažu iz Udruge pozivajući sve na Europski trg.

I 15. ZeGeVege festival održat će se pod pokroviteljstvom Grada Zagreba, a organizacija festivala neprofitnog je i edukativnog karaktera.

Svi zainteresirani za volontiranje na 15. ZeGeVege festivalu održivog življenja mogu ispuniti PRIJAVNICU.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti