Žene će u budućnosti biti deblje i niže

Žene će u budućnosti biti deblje i niže

Žene će u budućnosti biti deblje i niže
  • Objavljeno: Četvrtak, 22.10.2009.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Žene će u budućnosti biti niže i deblje, pokazuje najnovije istraživanje o budućnosti ljudske vrste.

Najnovije istraživanje koje predviđa razvoj ljudske vrste u budućnosti pokazuje da će žene biti deblje i niže te da će imati zdravija srca i niži kolesterol, a u menopauzu će ulaziti kasnije nego danas.

Znanstvenici koji su radili na istraživanju tvrde da imaju snažne dokaze koji pokazuju da se evolucija čovječanstva nastavlja.

Neki biolozi kažu da je medicinski napredak i bolji životni standard u bogatijim zemljama prouzročio zaustavljanje evolucije. Prema njihovim riječima, bez snažne borbe za opstanak nema ni prirodne selekcije, koja rezultira razvojem ljudske vrste.

Međutim, dr. Stephen Stearns sa Sveučilišta Yale tvrdi da je pronašao dokaze koji pokazuju da se mijenja ljudska visina i težina, ali i zdravlje, posebno kod žena.
Što žene budu imale više djece, kaže dr. Stearns, veće su šanse da će se nasljeđivati dobre karakteristike. To znači da se stvara cijela nova generacija ljudi s novim svojstvima.

Istraživanje je obuhvatilo promatranje 14 ljudi. Proučavala se njihova medicinska povijest i način života. Uočeno je da niže i deblje žene imaju više djece od mršavijih i tanjih žena.

Predviđanja su stoga da će se njihov izgled nasljeđivati, ali i njihovo zdravstveno stanje - niži tlak i kolesterol te kasniji ulazak u menopauzu.Ako se takav trend nastavi u idućih deset generacija, znanstvenici smatraju da će se evolucija vidjeti već 2049. godine, kada će žene biti dva centimetra niže i kilogram teže nego danas.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti