Zimski začini koje najviše volimo

Zimski začini koje najviše volimo

Zimski začini koje najviše volimo
  • Objavljeno: Srijeda, 02.12.2015.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Veliki broj istraživanja je pokazao da neki začini imaju odlična antimikrobna, antibakterijska i antivirusna svojstva. Osim jačanja imuniteta, oni mogu poboljšati cirkulaciju, spriječiti nakupljanje kilograma tijekom zime, a uz sve to vas i ugrijati.

Postoje začini čija učinkovitost najbolje do izražaja dolazi zimi, a za koje stručnjaci ističu da ih svakako trebate uvesti u svakodnevnu prehranu.

Češnjak

Iako je neugodnog mirisa, svakako biste ga trebali uvrstiti u svakodnevnu prehranu. Preskočite suplemente češnjaka jer je prirodni češnjak zdraviji, sigurniji, ukusniji, učinkovitiji i pristupačniji.

Đumbir

Jedan je od omiljenih začina u kuhinjama diljem svijeta. Brojna istraživanja su dokazala da đumbir pospješuje zdravlje cjelokupnog organizma, a njegova antimikrobna i antivirusna svojstva će vas održati zdravima i usred sezone gripe i prehlade.

Menta

Ona je prirodni izvor mentola pa će čaj od mente pomoći kod začepljenih sinusa i upaljenog grla. Svakodnevno ispijanje čaja od mente će ojačati imunitet, a istraživanja su pokazala da je čaj od mente učinkovit u snižavanju tjelesne temperature.

Ljute papričice

Odlične su za brži oporavak od gripe ili prehlade. Znanstvenici su dokazali da osobe koje često konzumiraju ljute papričice imaju manji rizik od nastanka gripe i prehlade. Dodajte koju papričicu u toplu juhu, umak ili varivo kako biste ostali zdravi.

Pročitajte više u članku 10 najzdravijih začina koje morate imati u kuhinji!

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Doručak - recepti za savršen početaka dana

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti