Znanstvenici tvrde da posjet plaži može nevjerojatno promijeniti mozak!

Znanstvenici tvrde da posjet plaži može nevjerojatno promijeniti mozak!

Znanstvenici tvrde da posjet plaži može nevjerojatno promijeniti mozak!
  • Objavljeno: Nedjelja, 30.04.2017.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Boravak na otvorenom je dobar za fizičko i psihičko zdravlje, a novija istraživanja pokazuju dodatne prednosti vremena provedenog na plaži.

Nevjerojatan osjećaj mira i smirenosti koji doživljavate na plaži sada se naziva "plavim prostorom". Znanstvenici su otkrili da kombinacija mirisnih nota i šum valova izazivaju ugodu u mozgu. Plavi prostor nas baca u gotovo hipnotičko stanje. Ako ste opušteni dok boravite na plaži, to nije samo u vašoj glavi. Znanstvenici tvrde da u tim trenucima mozak zaista reagira na okruženje, pri čemu se javlja osjećaj sreće i mira.

Provjerite kako boravak na plaži popravlja raspoloženje, opušta i umiruje!

Plavi prostor utječe na nas na četiri različita načina:

Odlazak na plažu smanjuje stres

Voda je prirodi lijek za ublažavanje stresa. Vjerojatno ste primijetili da kupanje u moru pridonosi opuštanju. Voda potiče pozitivno raspoloženje i ovaj prirodni fenomen bismo, s vremena na vrijeme, trebali iskoristiti.

Plaža potiče kreativnost

Boravak na plaži pomaže da razbistrite misli i pristupite problemima ili projektima na kreativan način. Poput meditacije, plaža izaziva osjećaj smirenosti koji vam omogućuje da se fokusirate na ono bitno.

Odlazak na plažu može ublažiti osjećaj depresije

Boravak na plaži može ublažiti stres i depresiju. Hipnotički zvuk valova, u kombinaciji sa slikom i mirisima koji nas okružuju, dovode u meditativno stanje. Također možete pročistiti um i razmišljati o životu u sigurnom prostoru, daleko od kaosa svakodnevnog života.

Posjet plaži mijenja pogled na život

Priroda općenito, tako i plaža, utječu na sreću i pozitivne misli.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti