Provjerite zašto stručnjaci preporučuju redoviti odlazak na plažu!

Provjerite zašto stručnjaci preporučuju redoviti odlazak na plažu!

Provjerite zašto stručnjaci preporučuju redoviti odlazak na plažu!
  • Objavljeno: Srijeda, 01.08.2018.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: Depositphotos

Kategorija: Zanimljivosti

Svi znaju da je boravak na otvorenom dobar i za vaše fizičko i za mentalnoj zdravlje, a tijekom ljetnih mjeseci za većinu ljudi izlazak iz kuće podrazumijeva godišnji odmor i boravak na plaži.

Taj nevjerojatan osjećaj mira i smirenosti kojeg doživite na plaži naziva se „plavim prostorom“. Znanstvenici tvrde da kombinacija umirujućih mirisa i zvukova mora ima nevjerojatno pozitivan učinak na vaš mozak pa je plavi prostor dovoljan da se osjećate ugodno i spokojno.

Ako često primijetite kako se opušteno osjećate na plaži, taj osjećaj je zaista stvaran. Znanost kaže da dok ležite na plaži dolazi do promjene u načinu na koji vaš mozak reagira na njegovo okruženje zbog čega se osjećate sretni, opušteni i napunjeni energijom.

Otkrijte kako izbjeći opekline od sunca na plaži!

Možda niste ni svjesni svih pozitivnih činjenica koje plaža donosi, ali sljedeće prednosti će vas zasigurno natjerati da se spakirate i odete na more, čak i ako to niste planirali.

  • Plaža smanjuje stres – more je prirodni lijek za sve životne stresore. Puni vas prirodnim pozitivnim ionima zbog kojih se osjećate ugodno. Bez obzira jeste li skočili u more ili ste samo umočili noge, taj osjećaj opuštanja i pozitivno raspoloženje nastupit će odmah.
  • Plaža potiče vašu kreativnost – stručnjaci vjeruju da plaža rješava kreativnu blokadu. Plavi prostor izaziva osjećaj smirenosti i omogućuje da očistite misli i pristupite problemima ili projektima na kreativan način.
  • Plaža smanjuje osjećaj depresije – osim pozitivnih učinaka koje ima na osjećaje stresa i kreativnosti, plaža olakšava i osjećaj depresije. Hipnotički zvuk valova u kombinaciji s mirisima plaže djeluje kao meditacija i vodi vas daleko od kaosa svakodnevnog života.
  • Plaža mijenja vašu perspektivu – plaža zaista mijenja vašu životnu perspektiva za bolje. Priroda je uvijek bila čimbenik zdravih i sretnih života, a plaža je doista oaza mora koja je dobra za dušu i tijelo.

Saznajte kako more detoksicira organizam!

Zato učinite uslugu svom tijelu i umu, dohvatite kremu s velikim SPF, spakirajte kupaći kostim i krenite na plažu.

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti