Znate li što je nasmijana depresija?

Znate li što je nasmijana depresija?

Znate li što je nasmijana depresija?
  • Objavljeno: Subota, 15.04.2017.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Poznajete li nekoga tko se stalno smije, a u suštini je depresivna osoba? Depresivne osobe su uglavnom prikazivane prikovane za krevet i tužnog izraza lica. Depresija je poremećaj koji seže duboko u povijest, a u modernim vremenima je sve češća pojava.

Ne doživljavamo svi depresiju na jednak način. Neki ni ne znaju da su depresivni i možemo ih vidjeti nasmijane i u isto vrijeme bezvoljne. Takvi ljudi se rado druže i pojavljuju na događanjima, a iznutra ih pogađaju depresivna stanja. Vrlo često se događa da osoba koja pati od ovog oblika poremećaja, ne želi ni sebi ni okolini priznati da ju nešto muči i pokušava to sakriti. Osmijeh je često vanjska fasada i obrambeni mehanizam. Možemo osjetiti tugu zbog neuspjelog odnosa, karijere ili nedostatka motivacije za život. Tuga može biti jasan znak da nešto nije uredu.

Ublažite depresiju na ove načine!

Drugi česti simptomi depresije su tjeskoba, strah, ljutnja, umor, razdražljivost, beznađe i očaj. Oni koji pate od ovih i drugih oblika depresije, također mogu imati problema sa spavanjem, nedostatkom uživanja u svakodnevnim aktivnostima i gubitkom libida. Iskustva s depresijom se razlikuju, a moguće je osjećati samo jedan ili više simptoma.

Osobe koje pate od nasmijane depresije često ne pokazuju nikakvu naznaku problema s vanjskim svijetom. Zadržavaju stalan posao, pokreću obiteljsko domaćinstvo, sudjeluju u sportu i imaju prilično aktivan društveni život. Ispod maske boluju od tuge, napada panike, niskog samopoštovanja, nesanice i, u nekim slučajevima, suicidalnih misli.

Misli o samoubojstvu mogu biti prava opasnost za osobe koje pate od nasmijane depresije. Osobe koje pate od klasične, teške depresije, također mogu imati suicidalne misli, ali ne i energiju za djelovanje. U ovom slučaju, osobe imaju energetsku sposobnost planiranja i provođenja aktivnosti. To je razlog zašto nasmijana depresija može biti opasnija od klasičnog oblika depresije.

Kao i većina poremećaja, nasmijana depresija je također izlječiva. Osim stručnog savjetovanja ili psihoterapije, liječenje može započeti otvorenim priznanjem problema. Odaberite jednog bliskog člana obitelji ili prijatelja, i porazgovarajte o svojim osjećajima. Ideja je da se riješite dodatnog tereta, što može pomoći ublažiti simptome depresije. Otvoreni razgovor i dijeljenje osjećaja je ključni element u borbi s depresivnim mislima.

Bio-Kult
Bio-Kult, 60 kapsula
115.00kn
145.00kn

Bio-Kult sadrži 14 sojeva kulture živih mikroorganizama te je jedini sa 14 sojeva.

KUPI OVDJE
Ladival Children SPF50
Ladival Children SPF50 + GRATIS Ladival Akut gel
118.30kn
136.80kn

Naručite Ladival Children SPF50 i na poklon ćete dobiti Ladival Akut

KUPI OVDJE
Card image cap
Jednokratne maske za lice troslojne, 50 komada
18.99kn
55.00kn

Jednokratne, troslojne maske za lice.

KUPI OVDJE
Card image cap
Skinage Collagen Elegance 10.000, Yasenka
199.00kn
285.00kn

Hrani kožu iznutra, pomaže boljem tenu, potiče rast kose i jača nokte te uspješno smanjuje bore.

KUPI OVDJE
Card image cap
Termo zdjele Avanza white Small paket
149.00kn
163.99kn

Za velike i male, u Small paketu se nalaze dvije veličine termo zdjela (0,6L,5L).

KUPI OVDJE
Card image cap
Probielle Immune, 30 kapsula
79.00kn

Specijalno osmišljena kombinacija sojeva bakterija, vitamina i minerala s ciljem podizanja imuniteta

KUPI OVDJE
Najčitanije zanimljivosti