ZUMBA ® fitness osvaja Hrvatsku

ZUMBA ® fitness osvaja Hrvatsku

ZUMBA ® fitness osvaja Hrvatsku
  • Objavljeno: Petak, 29.01.2010.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Kategorija: Zanimljivosti

Kako se već pri samom izgovoru ove riječi pokreću naše vijuge u glavi, možete samo zamisliti što se tek događa na samom satu  ZUMBA®  fitnessa.

Poharalo je Hrvatskom, u manje od godinu dana okuplja više od 600 članova iz raznih krajeva (Pule, Zagreba te uskoro Rijeke i Splita), a već 20-ak godina pokreće uspavana tijela diljem svijeta. U Europu stiže 2007 godine krenuvši iz Belgije, gdje ako poželite možete vježbati na svakom koraku, jer spada među europske zemlje sa najvećim brojem instruktora i polaznika. Kako se radi o licenciranom programu sa jasno definiranim smjernicama treninga, pokreta i muzike, ZUMBA®  fitness mogu podučavati samo licencirani instruktori koji su svoje znanje stekli na stručnim radionicama u inozemstvu.

Što je zapravo ZUMBA®  fitness?

To je novi trend vježbanja u svijetu nastao zahvaljujući neobičnom kombiniranju osnovnih kretnji već poznatog  aerobika i vrućih latino koraka. I dok učite nešto novo na treningu, vi cijelo vrijeme plešući učvršćujete tijelo, „topite" kile i pri tome se odlično zabavljate. Osnovni plesovi koji se najčešće komponiraju u sat ZUMBA®  fitnessa su : merengue, salsa, reggaeton, cumbia, ali tu su još i svi ostali plesovi,  tango, bachata, calipso, quebredita, bally dancing, hip-hop, lambada, rock & roll, twist itd..

Namjenjen je....

ZUMBA®  fitness je program koji je primjeren za sve dobne skupine. Neovisno o tome u kakvoj ste fizičkoj kondiciji, imate li bilo kakvog ili pak nikakvog iskustva u plesu, imate li partnera ili ne, bili vi muško ili žensko, ZUMBA® fitness je i izumio muškarac pa ne vidimo razlog zašto bi se ograničili samo na ženski spol.

Preporuča se  prvenstveno svima onima koji su se zapustili, ulijenili, imaju višak potkožnog masnog tkiva kojeg se uporno žele riješiti dok im odlasci na razne aerobik ili fitness programe do sad nisu bili dovoljno motivirajući. Sobni bicikl im kod kuće služi kao vješalica za robu, a u posljednje vrijeme često čuju prijatelje  kako im govore "vrijeme ti je da se pokreneš, napravi nešto za sebe i svoje zdravlje!"

Zašto je ZUMBA® fitness drugačiji?

Veliku revoluciju koju ZUMBA® fitness postiže je što u ljudima stvara želju da dolaze na treninge, a biti uporan i vježbati u kontinuitetu jedan je od važnih principa kojih se trebamo držati ako želimo postići rezultate.

Jeste li znali?

Pokretač  ZUMBA® fitnessa je koreograf i instruktor fitnessa iz Kolumbije, Alberto "Beto" Perez. Postoji zanimljiva priča o tome kako je Beto svojom snalažljivošću i ljubavlju prema latinoameričkim ritmovima pokrenuo nezaustavljivu lavinu koja je ubrzo preplavila Ameriku. Naime poznati instruktor je prije 20-ak godina na svoj sat aerobika zaboravio ponijeti muziku koju je koristio te se odlučio snaći i ipak odraditi trening uz muziku koju  je slušao u autu dolazeći na posao (radilo se naravno o latino glazbi). Nakon tog improviziranog sata vježbači su ostali oduševljeni i zatražili takav tip treninga i u buduće. Beto nakon toga razvija cijeli program vježbanja te započinje svoju revoluciju u svijetu fitnessa.

Sve dodatne informacije možete saznati na službenim stranicama

www.zumba.com www.zumbacroatia.com

Vitashop
Najčitanije zanimljivosti