Čudesni kolagen, mit ili istina?

Čudesni kolagen, mit ili istina?

Čudesni kolagen, mit ili istina?
  • Objavljeno: Petak, 07.01.2022.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Svi želimo zdravu i zategnutu kožu i nježne bore smijalice koje govore da znamo uživati ​​u životu. Ali nitko ne želi umoran izgled, opuštene obraze te rijetku i lomljivu kosu. Kolagen u obliku dodataka prehrani obećava pomoć kod starenja kože, no kako znati da li stvarno djeluje?

Neki, koji su sami probali kolagen, postali su mu vjerni, dajući tijelu upravo ono što mu godine oduzimaju. Drugi su pak vječni skeptici koje je teško uvjeriti u ono što je očito. Starenje je proces koji se može usporiti i uljepšati ako odlučimo pomoći tijelu. Najnovije istraživanje o starenju kože temeljito se posvetilo rezultatima uzimanja dodataka s kolagenom, baš kako bi razbilo brojne mitove i pogrešna uvjerenja.

Zdrava koža treba kolagen

Zdrava koža je obrambeni zid koji štiti vaše tijelo od štetnog okoliša. Dok izlažemo kožu toplini, hladnoći, vjetru i suncu, starenje se prvo pojavljuje na koži, koja je naš najveći organ. Ako pored svih vanjskih utjecaja još i pušimo i ne pazimo na uravnoteženu i zdravu prehranu te smo često pod stresom, činimo veliku štetu koži.

Često pogrešno mislimo da samo epiderma kože stari jer stanice kože odumiru. Ovo je samo dio priče. Pravi fokus starenja je izvan stanica, u kolagenu. Kolagen je protein koji utječe na izgled kože i njezinu strukturu. Kao dio međustanične matrice koja zadržava vodu, održava vašu kožu vlažnom, glatkom i čvrstom.

Istraživanje koje konačno razbija mitove o kolagenu

Nedavno istraživanje ispitalo je možemo li pomoći tijelu da proizvede vlastiti kolagen. Drugim riječima, možemo li dodacima prehrani usporiti starenje i očuvati zdravu kožu, kosu i mladenačku iskricu u očima. Ali prvo razjasnimo što su uopće dodaci s kolagenom. To su aktivni kolagenski peptidi dobiveni iz prirodnog kolagena koji se nalazi u ribi, govedini i jajima. Kako ih tijelo probavlja, oni se nakupljaju u koži kroz krvotok kako bi podržali međustaničnu strukturu. Zato se preporučuje kožu opskrbiti kolagenom u prahu, budući da ga s godinama sama sve teže proizvodi.

U studiji, koja je uključivala 72 žene starije od 35 godina, polovica je uzimala kolagen, a druga polovica placebo. Nakon tri mjeseca usporedili su rezultate dviju skupina i bili zadivljeni vidljivim rezultatima.

Pet uvjerljivih dokaza djelovanja kolagena

Ne samo da su rezultati bili vidljivi na prvi pogled, sva mjerenja su potvrdila da vanjski kolagen stvarno djeluje.

Žene koje su uzimale kolagen imale su:

  • poboljšanu hidrataciju kože,
  • povećanu elastičnost,
  • manje bora i
  • veću gustoću kože.

Jednostavno rečeno, izgledale su bolje i osjećale su se bolje.

Uz preporučenu dozu kolagena dnevno, vaša koža može biti zategnutija, s manjim borama i bolje vas zaštititi od vanjskih utjecaja. No, stručnjake je iznenadilo nešto vrlo važno. Učinci uzimanja kolagena u obliku dodatka prehrani vidljivi su dugo nakon što je ispitivana skupina prestala uzimati dodatak. S vremena na vrijeme možete si priuštiti ritual ljepote s kolagenom, a čvrstoća će biti prisutna još nekoliko tjedana nakon završetka uzimanja.

Izaberite kvalitetnu kolagensku formulu od prirodnih sastojaka

Nisu svi kolageni isti. Golden Tree Premium Collagen Complex napravljen je prema najvišim europskim standardima kvalitete samo od prirodnih sastojaka. Spreman je za vrhunsku apsorpciju, koja brzo isporučuje gradivne blokove kolagena u kožu, kosu i crijeva. Formulacija sadrži sve četiri najvažnije vrste kolagena (tip I, III, V, X) iz tri izvora (kolagen ribe, govedine i jaja), koji optimalno podržava sve funkcije u tijelu.

Silicij, hijaluronska kiselina i vitamin C također su dodani za optimalnu potporu. U napitak umiješamo mjericu kolagena u prahu i tako se pobrinemo za zdravlje i ljepotu kože, kao i našu dobrobit.

Vitashop

Najnovije

Najčitanije