VIDEO: Kako nakovrčati kosu bez pegle i figara

VIDEO: Kako nakovrčati kosu bez pegle i figara

VIDEO: Kako nakovrčati kosu bez pegle i figara
  • Objavljeno: Četvrtak, 30.12.2021.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: Depositphotos

Novogodišnja noć ne može proći bez glamuroznog makeupa i frizure, bez obzira na to što ćete ju provesti kod kuće. Jedan od omiljenih izbora frizure su ženstvene lokne koje pristaju gotovo svima.

Bez obzira želite li čvrste kovrče od korijena do vrhova, ili pak samo opuštene valove, ovu frizuru možete jednostavno napraviti bez odlaska frizeru. Najčešće metode za kovrčanje kose su pomoću figara ili pegle. Ako nemate peglu ili figaro, ili pak kosu ne želite oblikovati pod visokom temperaturom tada isprobajte jedan od trikova koje smo vam pripremili.

Priprema kose

Kako bi kovrče bile što čvršće i dulje trajale najprije je potrebno oprati kosu i lagano ju posušiti ručnikom kako biste ju oblikovali dok je još vlažna. Najbolje bi bilo da to napravite večer prije. Ako ste u žurbi ili ste se sjetili raditi frizuru u zadnji čas, tada nakon što pripremite lokne kosu osušite pomoću fena.

Kovrče nemojte češljati običnom četkom, već kroz kosu lagano prođite prstima ili posegnite za češljem širokih zubaca.

Stara majica

Majicu ili bilo koji drugi komad tkanine izrežite na trake jednake debljine.

Kosu podijelite u pramenove, a količinu kose koju ćete odvojiti u jedan pramen odaberite ovisno o tome koliko velike kovrče želite. Za sitnije kovrče kosu podijelite u tanje pramenove i obrnuto, za veće valove potrebni su vam deblji pramenovi.

Uzmite jedan pramen i motajte ga oko trakice od vrhova kose prema korijenu. Zaustavite se na dijelu kose gdje želite da kovrče počinju, ili ih motajte skroz do korijena. Krajeve trakica zavežite u čvor. Postupak ponovite sa svim pramenovima te uklonite trakice nakon što je kosa potpuno suha.

Traka za kosu

Stavite traku za kosu na glavu te oko nje motajte pramen po pramen kose. Nakon što ste omotali sve pramenove ako je potrebno učvrstite ih ukosnicama.

Pričekajte da se kosa osuši te nježno uklonite ukosnice i traku.

Pletenica

Vrlo jednostavan trik kovrčanja kose su pletenice. Ovisno o tome koliko velike lokne želite podijelite kosu u manje ili veće pramenove od kojih ćete isplesti pletenice. Ako želite blage valove ispletite samo jednu pletenicu od cijele kose.

Kada je kosa suha raspletite pletenice i kovrče učvrstite s malo laka.

Kovrčanje kose čarapom

Za ovaj trik potrebna je tzv. krafna za punđu ili čarapa, a postupak je u oba slučaja isti. Ako se odlučite za čarapu odrežite joj prste i zarolajte tako da poprimi izgled krafne.

Kosu svežite u visoki rep što tanjom gumicom kako vam ne bi ostao trag gumice na kosi kasnije. Rep provucite kroz čarapu. Rep omotajte oko čarape i na kraju, ako je potrebno, pričvrstite ukosnicama.

Kod ovog trika bit će potrebno možda nešto dulje vremena da se kosa osuši. Nakon što je potpuno suha uklonite ukosnice i raspustite kosu.

Obične ukosnice

Ovo je jedan od klasičnih trikova za kovrčanje kose, pogotovo ako želite sitnije lokne. Kosu podijelite u pramenove, a zatim svaki od njih omotajte u punđice koje ćete učvrstiti ukosnicama ili ravnim kvačicama za kosu.

Ovi trikovi mogu se koristiti kod svih dužina kose. Međutim, kraću kosu najbolje bi bilo kovrčati pomoću trakica od stare majice ili ukosnica jer ćete na taj način zahvatiti sve pramenove kose.

Vezani sadržaj:

Vitashop

Najnovije

Najčitanije