Evo zašto je jesen idealno vrijeme za kolagen!

Evo zašto je jesen idealno vrijeme za kolagen!

Evo zašto je jesen idealno vrijeme za kolagen!
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 13.09.2021.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: 123RF

Suha koža, lomljivi nokti i beživotna kosa samo su neke od posljedica koje je ostavilo dugo toplo ljeto. Kao da to nije dovoljno, uskoro dolaze hladni dani, a takva promjena vremenskih uvjeta također ne pogoduje kosi, koži i noktima.

Iako su za svakodnevnu njegu kože, kose i noktiju potrebni kozmetički preparati poput raznih krema, balzama i seruma, oni će ih nahraniti i zaštititi izvana. Gotovo ni jedan kozmetički proizvod neće u potpunosti djelovati ako organizmu nedostaju hranjive tvari, stoga se ne kaže uzalud da prava ljepota zapravo dolazi iznutra.

Stanje kose, kože i noktiju su najbolji pokazatelji stanja ukupnog organizma, zbog čega je neophodno unositi sastojke koji će potaknuti njihovu obnovu.

Tu nastupa kolagen! Kolagen je jedan od najvažnijih proteina u ljudskom tijelu i glavni je sastojak kože, kostiju i vezivnog tkiva. Već nakon prve polovice 20. godina, u tijelu se počinje usporavati proizvodnja kolagena, uslijed čega se postupno počinju pojavljivati bore na koži, kosa postaje beživotna i jačaju bolovi u zglobovima.

Kolagen i UV zračenje

Iako se starenje obično povezuje sa smanjenjem proizvodnje kolagena, izlaganje sunčevim zrakama također je jedan od krivaca. UV zračenje, čak i uz adekvatnu zaštitu, može uzrokovati razgradnju kolagena većom brzinom od normalnog starenja.

Unos kolagena pomoći će koži da izgleda čvršće i glađe te će potaknuti normalnu obnovu i oporavak oštećenih stanica kože nakon ljeta.

Ispadanje kose u jesen

Jedan od problema koji često dolazi s hladnijim mjesecima je opadanje kose. Sezonski gubitak kose je najizraženiji u jesen, jer se folikula priprema za rast nove kose. Kolagen pomaže jačanju kose, djeluje na suhu i lomljivu kosu te potiče regeneraciju i rast nove kose.

Jesen je zato idealno vrijeme za nadoknadu kolagena koji je izgubljen tijekom ljeta zbog izlaganja suncu, a i kao priprema za nadolazeće hladnije dane.

Koji kolagen odabrati?

Ako ste se odlučili uzimati kolagen odaberite proizvod koji sadrži hidrolizirani kolagen, jer ga tijelo brže i jednostavnije obrađuje. Yasenka Skinage Collagen Elegance je dodatak prehrani koji sadrži hidrolizirani kolagen čime potiče sintezu prirodnog kolagena, nadoknađuje izgubljeni kolagen i koži vraća elastičnost.

Skinage Collagen Elegance izgrađuje popucala vlakna i potiče prirodnu sintezu kolagena, a sadrži i polifenole iz zelenog čaja koji zaustavljaju preuranjeno starenje te koenzim Q10 koji smanjuje oštećenja od sunca i štiti kožu od štetnih zračenja. Osim toga, u sastavu se nalazi i hijaluronska kiselina koja smanjuje bore, a vitamini C i B kompleks sprječavanju perutanje kože i osiguravaju pravilnu sintezu kolagena.

Zahvaljujući svojim sastojcima, Skinage Collagen Elegance uspješno smanjuje bore te dubinski hidratizira i osigurava energiju stanicama u svim slojevima kože.

Više informacija saznajte ovdje!

Vitashop

Najnovije

Najčitanije