Najčešće greške koje radimo u njezi kose

Najčešće greške koje radimo u njezi kose

Najčešće greške koje radimo u njezi kose
  • Objavljeno: Petak, 14.01.2022.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: 123RF

Rijetke su žene koje mogu reći da su potpuno zadovoljne stanjem svoje kose. Iako ne možemo protiv genetike, njegom kose možemo poboljšati ili pogoršati njezino stanje. Kako se ne bi dogodilo ovo drugo nabrojali smo popis stvari koje pogrešno radimo kada je riječ o njezi kose.

Češljanje mokre kose

Kosa je najslabija kada je mokra i sklonija je pucanju. Kako biste izbjegli nastanak oštećenja vlasi, počešljajte se prije pranja kose. Nakon što nanesete regenerator uzmite četku sa širokim zupcima i počešljajte kosu prije ispiranja regeneratora.

Češljanje vrhova kose

Vjerojatno ste već čuli da prečesto češljanje škodi kosi i može uzrokovati pucanje vlasti. Na tjemenu se nalaze prirodna ulja koja su za vašu kosu najbolji regenerator. Ako češljate samo vrhove, nećete ta ulja ravnomjerno rasporediti po vlasima. Povremeno masirajte tjeme, a kosu češljajte od tjemena do vrhova kako biste rasporedili ulja po cijeloj dužini vlasi.

Često pranje kose

Većini tipova kose ne odgovara svakodnevno pranje. Prečesto pranje će smanjiti razinu zdravih ulja, a kosa će postati suha i beživotna. Ako koristite puno proizvoda za oblikovanje, kosu isperite mlakom vodom i utrljajte blagi regenerator svaki drugi dan.

Količina regeneratora za kosu

Regeneratori su odlični za olakšavanje raščešljavanja, mekoću i sjaj kose. No, prekomjerno korištenje regeneratora može oslabiti kosu. Regenerator stavljajte na vrhove, a četkom ga rasporedite na tjeme. Također je važno da regenerator dobro isperete.

Sušenje kose ručnikom

Pretjerano trljanje kose ručnikom će oštetiti vlasi, učiniti ih grubima, hrapavima i lomljivima. Kosu omotajte ručnikom, malo protrljajte i raspustite. Trebat će joj više da se posuši ali će biti zdravija i ljepša.

Zaštita od topline za kosu

Sušenje, peglanje i kovrčanje kose oštećuje vlasi. Oštećenja možemo spriječiti ili, barem u određenoj mjeri, smanjiti ako stavimo proizvodi koji štiti od topline. Kada kosu operete nanesite proizvod prije sušenja fenom, peglanja ili kovrčanja.

Peglanje ili kovrčanje mokre kose

Mokra kosa i vrući alati ne idu zajedno. Kovrčanje ili peglanje mokre kose oštećuje vlasi, uzrokuje raspucanost vrhova, oslabljuje kosu i uzrokuje pojačano opadanje kose. Kosa treba biti u potpunosti suha prije nego ju kovrčate ili peglate, čak i ako ste u žurbi.

Sprej za kosu

Sprejeve za kosu stavite nakon što napravite frizuru, naročito ako ju peglate ili kovrčate. Alkohol u sprejevima počinje gorjeti u kontaktu s toplinom, što oštećuje kosu.

Njega ispucalih vrhova

Ako mislite da se ispucani vrhovi mogu oporaviti, gadno se varate. Bez obzira na to što se reklamiraju proizvodi za njegu ispucanih vrhova, zapamtite da je šišanje jedino rješenje. Ako ćete vrhove probati spasiti, oni će postajati sve više ispucani, a u konačnici ćete trebati ošišati više kose nego ste planirali.

Vezani sadržaj:

Vitashop

Najnovije

Najčitanije