Kako potrošiti 60% više kalorija tijekom vježbanja?

Kako potrošiti 60% više kalorija tijekom vježbanja?

Kako potrošiti 60% više kalorija tijekom vježbanja?
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 25.04.2016.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Bez obzira na to u kakvoj ste formi, ovi jednostavni trikovi vam mogu pomoći povećati potrošnju kalorija i ubrzati proces mršavljenja. Najbolje od svega je što svaki od ovih trikova možete implementirati vrlo lako. Što ćete ih češće prakticirati, to će vaše tijelo trošiti više kalorija čak i u stadiju mirovanja.

Mašite rukama

Dok hodate ili trčite, savijte ruke pod kutem od 90° i pokrećite ih u skladu s ostatkom tijela. Osim što ćete biti brži, ovo će vam pomoći da potrošite čak 15% kalorija. Za još bolje rezultate pomičite cijeli gornji dio tijela, odnosno rotirajte struk.

Slušajte glazbu

Odgovarajuća glazba može učiniti čuda po pitanju potrošnje kalorija i mršavljenja. Istraživanja su pokazala da slušanje omiljene glazbe tijekom vježbanja može potaknuti osobu da vježba čak 20% dulje i na taj način potroši više kalorija. Glazba popravlja raspoloženje i pomaže vam u održavanju ujednačenog ritma vježbanja.

Provjerite kako sagorjeti više kalorija!

Koristite utege

Kada govorimo o potrošnji kalorija tijekom vježbanja, nisu toliko važna ponavljanja koliko teret koji koristite. Povremenim povećavanjem težine utega drastično ćete ubrzati metabolizam i potrošiti 25% kalorija više. Istraživanja su pokazala da vježbanje s utezima povećava potrošnju kalorija tijekom mirovanja i spavanja, i to za čak 8%.

Pijte hladnu vodu

Hladna voda će povećati razinu energije zbog čega ćete vježbati dulje i intenzivnije. Osobe koje piju hladnu vodu tijekom treninga vježbaju oko 25% dulje od onih koji popiju istu količinu tople vode.

Vježbajte na otvorenome

Trčanje na traci je dobro za vaše tijelo i kondiciju, ali je puno bolje trčati na svježem zraku. Istraživanja su pokazala da vježbajući na svježem zraku trošimo čak 10% više kalorija, u odnosu na to kada vježbamo u zatvorenome.

Saznajte što se događa s vašim tijelom u 30 minuta trčanja!

Neka vaši treninzi budu kraći i intenzivniji

Kratak ali intenzivan trening će dati puno bolje rezultate od treninga koji traje dugo, ali je slabijeg intenziteta. Jedno istraživanje znanstvenika iz Australije je pokazalo da žene koje tjedno rade 3 intenzivna treninga u trajanju od 20 minuta brže izgube suvišne kilograme, u odnosu na one koje vježbaju više i dulje slabijim intenzitetom.

Ne preskačite istezanje

Istezanje mišiće održava fleksibilnima. Nakon svakog treninga, bio aeroban ili ne, napravite jedno dugo i kvalitetno istezanje. Mišići će se na taj način brže oporaviti, a vi ćete biti spremni za idući trening puno prije nego što biste bili da niste napravili istezanje. Istezanje je najvažnije nakon vježbi snage jer stavljaju veliko opterećenje na mišiće. Istezanje će vam omogućiti slobodnije kretanje tijekom aerobnih treninga, bržu izgradnju mišićne mase tijekom treninga snage, a također će održati mišiće vretenastima što vam daje vitak, a ne nabildan izgled.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Iskoristite chia sjemenke za ove ukusne kombinacije!

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop

Najnovije

Najčitanije