Nokat koji urasta u meso

Nokat koji urasta u meso

Nokat koji urasta u meso
  • Objavljeno: Utorak, 15.05.2018.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Nokat koji urasta u meso savija se s jedne ili obiju strana i urezuje u okolnu kožu, uzrokujući bol, upalu i ponekad zarazu.
Kategorija: Koža

Simptomi nokta koji urasta u meso

Simptomi nokta koji urasta u meso mogu uključivati:

  • bol, crvenilo i oticanje oko nokta
  • raspucalu kožu uz rub nokta, iz koje curi bistra tekućina, gnoj ili krv.

Trebali biste se posavjetovati s liječnikom čim zamijetite da vam je nokat počeo urastati u meso jer je moguće da će vam se prst upaliti.

Najčešći je kod muškaraca. Nokat koji urasta u meso bolno je urastanje unutarnjih rubova nokta u okolnu kožu nožnih prstiju. Uske ili nepogodne cipele povećavaju rizik.

Nokat koji urasta u meso savija se s jedne ili obiju strana i urezuje u okolnu kožu, uzrokujući bol, upalu i ponekad zarazu. Mali nokti na veoma mesnatim prstima dobra su predispozicija. Palac je posebice osjetljiv na neprikladne cipele koje pritišću nepravilno odrezan nokat. U nekim slučajevima, ozljeda može uzrokovati prerastanje kože iznad nokta i njegovo djelomično prekrivanje. Slaba higijena stopala također može povećati rizik od zaraze, koja može dovesti do upale.

Sadržaj

Vezane temeSponzorski članci

Napomena

Sumnjate li na pojedinu bolest i/ili stanje uvijek zatražite savjet liječnika ili ljekarnika. Nikad ne odgađajte posjet liječniku i ne zanemarujte savjet profesionalnog medicinskog osoblja zbog nečega što ste pročitali na portalu CentarZdravlja.

Sadržaj portala nije zamjena za profesionalni medicinski savjet, dijagnozu ili terapiju i nije prilagođen osobnim potrebama pojedinog korisnika.

Ako osjećate bol u prsima nazovite 194 odmah!