Svrbež anusa

Svrbež anusa

Svrbež anusa
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 09.04.2018.
  • Broj pregleda: 228.617
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Uzroci svrbeža anusa su često povezani s kožom ili problemima s unutarnjim organima.
svrbež anusa
Kategorija: Probavni sustav

Pretrage i dijagnoza svrbeža anus

Liječnik može dijagnosticirati uzrok svrbeža anusa postavljanjem pitanja o simptomima, povijesti bolesti i osobnim navikama. Ako sumnja na infekciju parazitima, liječnik može predložiti testiranje na prisutnost parazita.

Svrbež anusa se može dijagnosticirati i pažljivim pregledom anusa. Liječnik će potražiti abnormalnosti kao što su hemoroidi, pukotine i tragovi na koži od grebanja.

Rektalni pregled s prstom umetnutim u analni kanal može otkriti rektalne tumore. Za bolji pregled analnog kanala, može se koristiti proktoskop.

Proktoskop se umeće kroz anus i u rektum kako bi se mogao pregledati analni kanal.

Ako uzrok svrbeža anusa nije očit, liječnik vas može uputiti dermatologu ili proktologu koji mogu predložiti proktoskopiju ili kolonoskopiju kako bi vidjeli više probavnog trakta. Ali, moguće je da se uzrok svrbeža anusa nikada ne može otkriti.

Sadržaj

Vezane teme

Sponzorski članci

Napomena

Sumnjate li na pojedinu bolest i/ili stanje uvijek zatražite savjet liječnika ili ljekarnika. Nikad ne odgađajte posjet liječniku i ne zanemarujte savjet profesionalnog medicinskog osoblja zbog nečega što ste pročitali na portalu CentarZdravlja.

Sadržaj portala nije zamjena za profesionalni medicinski savjet, dijagnozu ili terapiju i nije prilagođen osobnim potrebama pojedinog korisnika.

Ako osjećate bol u prsima nazovite 194 odmah!