Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Francuski kroasani

Francuski kroasani

Francuski kroasani
  • Objavljeno: Utorak, 16.09.2014.
  • Broj pregleda: 241
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Sastojci

Savršeni uz prvu jutarnju kavu.
Vrijeme pripreme: 2 h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Priprema

Maslac do zadnjeg trenutka držite u hladnjaku, ne smije se rastopiti. Pomiješajte brašno, sol i vodu i dobro promiješajte.

Od tijesta napravite loptu i oštrim nožem prerežite ukriž po sredini. Izvadite maslac iz hladnjaka i stavite između 2 lista papira za pečenje i dobro istucite. Stavite u sredinu tijesta i omotajte. Sav maslac mora biti prekriven.

Okrenite na drugu stranu, tako da je otvoreni dio tijesta okrenut prema stolu i valjajte valjkom. Preklopite tijesto na tri mjesta i stavite u hladnjak. Pustite da stoji 10 minuta.

Izvadite tijesto i izvaljajte ga dok ne postane skroz tanko. Opet ga preklopite i stavite da stoji u hladnjaku 10 minuta. Postupak valjanja, preklapanja i hlađenja ponavljajte sve skupa 6 puta. Nakon šestog hlađenja je tijesto spremno za korištenje.

Valjajte tijesto dok ne postane skroz tanko i podijelite ga na 8 trokutića. Na svaki stavite džema i preklopite.

Pecite na 220°C 15 do 20 minuta, odnosno dok ne poprime zlatno smeđu boju.

Komentari

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Doručak - recepti za savršen početaka dana

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti