Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Puding s ekstraktom metvice

Puding s ekstraktom metvice

Puding s ekstraktom metvice
  • Objavljeno: Nedjelja, 01.01.2012.
  • Broj pregleda: 2.477
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Energetska vrijednost: 254 kcal / 1.062,74 kJ

Sastojci

Nutritivne vrijednosti

Izuzetno zdrav i ukusan puding bez glutena.
Vrijeme pripreme: 3:30h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Priprema

Prethodno zagrijati pećnicu na 160 °C. Stavite lonac s vodom na srednje jaku vatru, koja će vam trebati za pečenje. U vatrostalnu posudu poslažite 8 keramičkih zdjelica, koje su otporne na toplinu.

U zdjelu umutite žumanjke, šećer, ekstrakt vanilije, ekstrakt mente i sol te zdjelu stavite blizu peći. Zatim u drugu zdjelicu umutite 1/2 šalice mlijeka i kukuruzni škrob, miješajte dok smjesa postane potpuno glatka. Zagrijte preostalih 1,5 šalice mlijeka i vrhnje za kolače na srednje jakoj vatri, dok se ne počnu stvarati mjehurići. Umutite smjesu kukuruznog škroba i mlijeka u smjesu s vrhnjem te neprestano miješajte dok smjesa ne postane gusta, 2 do 4 minute, zatim smjesu postupno umutite u smjesu sa žumanjcima.

Smjesu pažljivo procijedite kroz sito. Zatim smjesu ravnomjerno rasporedite u keramičke zdjelice, tako da budu 3/4 pune. U vatrostalnu posudu ulijte kipuću vode tako da su keramičke zdjelice do pola u vodi. Vatrostalnu posudu s keramičkim zdjelicama pažljivo stavite u pećnicu te pecite 35 do 40 minuta.

Izvadite iz pećnice i pustite da se hladi na sobnoj temperaturi, oko 1 sat. Zatim keramičke zdjelice stavite u hladnjak da odstoje još 1 sat.

Glazuru napravite neposredno prije posluživanja. Zagrijte mlijeko dok ne proključa. Stavite čokoladu i med u vatrostalnu zdjelicu, čim mlijeko počne ključati, prelijte ga preko čokolade i meda te miješajte dok smjesa postane potpuno glatka, oko 1 minutu. Dodajte kakao i šećer u prahu i miješajte dok smjesa postane glatka. Glazuru ravnomjerno prelijte preko svakog pudinga.

Komentari

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Čarolija okusa na vašem blagdanskom stolu

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti