Odrezak s tunom i marelicama (GI dijeta)

Odrezak s tunom i marelicama (GI dijeta)

Odrezak s tunom i marelicama (GI dijeta)
  • Objavljeno: Nedjelja, 01.01.2012.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Uživat ćete u ovoj poslastici!
Vrijeme pripreme: 45 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 1 tuna odrezak (oko 150g)
  • ½ mali crvenog luka
  • 8 sušenih marelica
  • 1 srednja rajčica
  • 1 žlica rakije
  • 1 žlica balsamico octa
  • 2 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • ½ žličice sušene majčine dušice
  • svježe mljeveni papar
  • nekoliko listova salate

Priprema

Sitno nasjeckajte pola suhih marelica i pola rajčice i stavite u blender zajedno s rakijom, octom, maslinovim uljem, majčinom dušicom i paprom. Pomiješajte sastojke i marinirajte tunu u umaku 30 minuta na sobnoj temperaturi.

Kada je tuna dovoljno marinirana, izrežite crveni luk na trakice i lagano pržite 2 minute. Izrežite ostatak rajčice i pržite zajedno s preostalim marelicama još minutu. Stavite luk na oprane listove salate i ukrasite marelicama i rajčicama.

Očistite marinadu s ribe, a zatim pržite i tunu i marinadu u istoj tavi. Pecite 3 minute na svakoj strani. Poslužite.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti