Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Mlada piletina s brendijem i jabukama

Mlada piletina s brendijem i jabukama

Mlada piletina s brendijem i jabukama
  • Objavljeno: Nedjelja, 01.01.2012.
  • Broj pregleda: 3.074
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Sastojci

Malo zahtjevnija priprema za sve sladokusce piletine
Vrijeme pripreme: 1 h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Priprema:

1. Lagano pobrašnite piletinu. Ugrijte 2 čajne žličice ulja u većoj tavi za prženje i pržite meso 2-3 minute sa svake strane dok ne dobije smeđu boju. Izvadite i odložite.

2. Zagrijte ostatak ulja u tavi i dodajte češnjak i luk. Pržite na srednjoj vatri oko 10 minuta, povremeno miješajući dok ne omekša i počinje dobivati boju.

3. Umiješajte nasjeckanu majčinu dušicu i jabukovaču. Vratite meso u tavu, začinite solju i paprom te lagano kuhajte. Prekrijte i lagano kuhajte na niskoj temperaturi 15-20 minuta ili dok meso ne omekša.

4. Izvadite meso i držite na toplom. Povećajte temperaturu i uzavrijte umak dok se ne zgusne i smanji na polovicu.

5. U međuvremenu pripremite karmelizirane jabuke. U manjoj tavi otopite maslac, dodajte kriške jabuka u jednom sloju i pospite šećerom. Pržite dok jabuke ne omekšaju te počnu karmelizirati, jednom okrenite.

6. Stavite brendi u metalnu zaimaču ili malu tavu i lagano zagrijte dok ne postane topao. Pažljivo zapalite šibicom, a kad se plamen malo stiša ulijte u umak.

7. Prelijte umak preko mesa i poslužite ukrašeno jabukama i majčinom dušicom.

Komentari

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti