Talijanska piletina s rajčicom

Talijanska piletina s rajčicom

Talijanska piletina s rajčicom
  • Objavljeno: Srijeda, 28.10.2015.
  • Broj pregleda: 1.484
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Ukusna niskokalorična piletina.
Vrijeme pripreme: 1 h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Energetska vrijednost: 262 kcal / 1.096,21 kJ

Sastojci

  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 3 nasjeckane kriške pršuta bez masti
  • 1 nasjeckana glavica luka
  • 2 sitno nasjeckana češnja češnjaka
  • 2 grančice kadulje
  • 2 grančice ružmarina
  • 550 g pilećih prsa
  • 150ml suhog bijelog vina
  • 400g pelata
  • 225 g nasjeckanih gljiva

Nutritivne vrijednosti

  • Proteini 38.7g
  • Ugljikohidrati 7g
  • Masti 6g
  • Zasićene masti 1.3g
  • Vlakna 2.7g

Priprema

Zagrijte ulje u velikoj tavi. Pršut pecite oko 2 minute dok ne postane hrskav. Stavite sa strane.

Luk, češnjak i bilje prepržite na oko 3 minute. Stavite pileća prsa, začinite paprom i pecite 5 minuta preko srednje jake vatre. Okrenite piletinu i pecite dok se luk ne karamelizira na dnu posude. Izvadite piletinu i stavite na tanjur.

Promiješajte i zalijte vinom. Kuhajte oko 2 minute.

Smanjite vatru, vratite pršut i umiješajte rajčicu i gljive. Pokrijte i kuhajte 15 do 20 minuta. Vratite piletinu na tavu i kuhajte oko 15 minuta.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Blagdanska kuharica

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti