Talijanska piletina s rajčicom
Ukusna niskokalorična piletina.
Vrijeme pripreme: 1 h
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Energetska vrijednost: 262 kcal / 1.096,21 kJ
Sastojci
- 1 žlica maslinovog ulja
- 3 nasjeckane kriške pršuta bez masti
- 1 nasjeckana glavica luka
- 2 sitno nasjeckana češnja češnjaka
- 2 grančice kadulje
- 2 grančice ružmarina
- 550 g pilećih prsa
- 150ml suhog bijelog vina
- 400g pelata
- 225 g nasjeckanih gljiva
Nutritivne vrijednosti
- Proteini 38.7g
- Ugljikohidrati 7g
- Masti 6g
- Zasićene masti 1.3g
- Vlakna 2.7g
Priprema
Zagrijte ulje u velikoj tavi. Pršut pecite oko 2 minute dok ne postane hrskav. Stavite sa strane.
Luk, češnjak i bilje prepržite na oko 3 minute. Stavite pileća prsa, začinite paprom i pecite 5 minuta preko srednje jake vatre. Okrenite piletinu i pecite dok se luk ne karamelizira na dnu posude. Izvadite piletinu i stavite na tanjur.
Promiješajte i zalijte vinom. Kuhajte oko 2 minute.
Smanjite vatru, vratite pršut i umiješajte rajčicu i gljive. Pokrijte i kuhajte 15 do 20 minuta. Vratite piletinu na tavu i kuhajte oko 15 minuta.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
Jela od mesaPileća prsa s gljivama45 min12345
-
Jela od mesaPiletina sa slanutkom1 h12345
-
Jela od mesaPiletina s kuskusom40 min12345
-
Jela od mesaPiletina punjena špinatom i sirom1:20h12345
-
Jela od mesaSalata od piletine i breskve30 min12345
Popularni recepti
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti