Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Pileća prsa punjena gorgonzolom

Pileća prsa punjena gorgonzolom

Pileća prsa punjena gorgonzolom
  • Objavljeno: Nedjelja, 01.01.2012.
  • Broj pregleda: 4.988
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Energetska vrijednost: 318 kcal / 1.330,51 kJ

Sastojci

Nutritivne vrijednosti

Ukusna piletina koja se topi u ustima. 
Vrijeme pripreme: 45 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Priprema

Pomiješajte 1/4 šalice suhih šljiva, gorgonzolu, krušne mrvice i 1/2 žličice majčine dušice. Prorežite svaki file te ih ravnomjerno napunite smjesom. Upotrijebite čačkalice kako bi pileća prsa zatvorili. Pospite solju i paprom po želji.

Zagrijte 1 žlicu ulja u tavu na srednje jakoj vatri. Pecite piletinu oko 4 minute sa svake strane. Piletinu premjestite na tanjur.

Stavite preostalu žlicu ulja, dodajte luk i preostalu 1/2 žličice majčine dušice te kuhajte oko 1 minutu. Dodajte vino i preostalu 1/4 šalice suhih šljiva. Smanjite vatru i kuhajte oko 2 minute.

Pomiješajte pileći temeljac i brašno te miješajte dok smjesa ne postane glatka. Smjesu dodajte u tavu i kuhajte oko 2 minute. Smanjite vatru i vratite piletinu. Pokrijte i kuhajte 3 do 5 minuta. Izvadite čačkalice, piletinu narežite, stavite na tanjur i prelijte umakom.

Komentari

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti