Piletina Kung Pao

Piletina Kung Pao

Piletina Kung Pao
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 21.12.2015.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Ne morate više naručivati, možete ju i sami napraviti!
Vrijeme pripreme: 1 h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 2 komada pilećih prsa
  • 3 žlice prženog kikirikija
  • 5 nasjeckanih feferona
  • 3 žlice ulja
  • 5 kriški svježeg đumbira
  • 2 nasjeckana češnja češnjaka
  • 1 nasjeckana stabljika mladog luka
  • Marinada

  • 1 žlica kukuruznog škroba
  • 2 žličice soja umak
  • 1 žlica sherryja
  • 1 žličica ulja
  • Umak

  • 3 žlice soja sosa
  • 1 žličica šećera
  • 1 / 4 čajne žličice crnog vinskog octa
  • 2 žlice vode
  • 1 žličica škrobnog brašna (gustina)

Priprema

Izrežite piletinu na male kockice, isperite u vodi, osušite i marinirajte 30 minuta. Pomiješajte sastojke za umak i stavite na stranu.

Zagrijte wok s jednom žlicom ulja i pržite mariniranu piletinu dok nije 70% gotova. Stavite na stranu.

Očistite wok i dodajte preostale 2 žlice. Dodajte đumbir i češnjak brzo promiješajte prije dodavanja feferona. Promiješati sastojke dok se ne počnu pržiti, a zatim dodajte pileće meso. Promiješajte prije dodavanja prženog kikirikija i nastavite miješati. Dodajte umak i miješajte neprestano sve dok piletina nije prekrivena umakom. Dodajte nasjeckanu stabljiku mladog luka i miješajte.

Poslužite vruće uz rižu.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti