Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Piletina s prženim anisom i citrus rižom

Piletina s prženim anisom i citrus rižom

Piletina s prženim anisom i citrus rižom
  • Objavljeno: Nedjelja, 01.01.2012.
  • Broj pregleda: 3.112
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Sastojci

Još jedna dobra ideja za kvalitetan ručak
Vrijeme pripreme: 1:20h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Priprema:

1. Zagrijte pećnicu na 200°C. Lagano smrvite sjemenke anisa i izmiješajte s origanom, češnjakom, soli i paprom. Smjesu utrljajte između kože i mesa piletine, pazite da ne potrgate kožu. Stavite kriške limuna po piletini.

2. Narežite lukovicu anisa na 8 kriški. Stavite ih na pladanj za pečenje s piletinom. Lagano nauljite lukovicu. Pecite na gornjoj polici ugrijane pećnice 10 minuta.

3. U međuvremenu, stavite rižu u vatrostalnu posudu zapremine 2,3 Jitre. Umiješajte limunovu koricu i sok, sok od naranče i juhu. Pokrijte i stavite na srednju policu pećnice.

4. Smanjite temperaturu pećnice na 180°C. Pecite piletinu 40 minuta, okrećući kriške anisa i limuna odjednom. Odstranite sjemenke i narežite rajčice. Dodajte u pladanj i pecite 5-10 minuta. Izvadite iz pećnice.

5. Kad je ohlađeno, izvadite piletinu i odstranite kožu. Promiješajte rižu, pospite masline po jelu. Ukrasite s grančicama anisa, kriškama naranči te poslužite.

Komentari

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti