U istom loncu: Piletina s rižom i brokulom

U istom loncu: Piletina s rižom i brokulom

U istom loncu: Piletina s rižom i brokulom
  • Objavljeno: Četvrtak, 22.03.2018.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Piletina, riža, brokula i sir u istoj tavi donose bogatstvo okusa koje će vas oduševiti!
Izvor slike: Depositphotos
Vrijeme pripreme: 30 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 400 g pilećih prsa narezanih na sitne komade
  • ½ komada većeg crvenog luka
  • 2 mljevena češnja češnjaka
  • 1 dl maslinovog ulja
  • prstohvat soli
  • prstohvat papra
  • 1 šalica riže
  • 2 i ½ komada brokule
  • 2 ½ šalice pilećeg temeljca
  • 150 g naribanog sira

Priprema

  1. U veliku tavu zagrijte crveni luk na maslinovom ulju, a piletinu začinite paprom i solju. Kad luk omekša dodajte nasjeckanu piletinu.
  2. Kad piletina porumeni dodajte češnjak i kuhajte još 1-2 minute. Piletinu pomaknite u jednu stranu tave i na sredinu dodajte još malo maslinovog ulja.
  3. Na zagrijano ulje dodajte sirovu rižu i kratko pržite. Zatim dodajte pileći temeljac, izmiješajte sastojke u tavi i ostavite da kuha 10-ak minuta.
  4. Dodajte nasjeckanu brokulu i kuhajte još 8-10 minuta uz povremeno miješanje. Kad brokula i riža omekšaju maknite tavu s vatre.
  5. Polovicu sira dodajte u vruću tavu da se otopi, a ostatak pospite 1-2 minute prije posluživanja.
Preuzmite CentarZdravlja vodič

Isprobajte ove ukusne i sočne poslastice s tikvicama

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti