Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Špageti bolognese

Špageti bolognese

Špageti bolognese
  • Objavljeno: Nedjelja, 01.01.2012.
  • Broj pregleda: 8.724
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Sastojci

Recept kojem ne jenjava sjaj!
Vrijeme pripreme: 1:30h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Priprema

Zagrijte ulje u tavi na srednje jakoj vatri, a zatim dodajte luk i dinstajte ga na 3 minute.

Dodajte češnjak, mrkvu, celer i slaninu te pirjajte na 3-4 minute sve dok ne dobiju blago smeđu boju.

Dodajte govedinu i kuhajte na jakoj vatri kroz 3 minute dok meso ne dobije smeđu boju. Umiješajte i rajčice (blago ih razbijajući drvenom kuhačom), origano i vino te pustite sve da zakuha.

Smanjite vatru i ostavite da se lagano pirja kroz najmanje 45 minuta.

Dodajte i pasiranu rajčicu te začinite solju i paprom.

Kuhajte špagete u blago slanoj vodi koja ključa na 8-10 minuta dok ne budu al dente. Ocijedite temeljito.

Prenesite špagete u veliku zdjelu za posluživanje, a zatim prelijte umak preko njih.

Dobro promiješajte i poslužite vruće.

Komentari

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti