Rezanci od špinata sa teletinom
Odlična kombinacija za 4 osobe!
Vrijeme pripreme: 45 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 450g teletine izrezane na tanke trake
- glatko brašno
- 50g maslaca
- 1 glavica luka, narezana
- 125ml suhog bijelog vina
- 4 žlice pilećeg temeljca
- 175ml slatkog vrhnja
- 600g rezanaca od špinata
- 3 žlice svježeg parmezana
- svježe mljeveni crni papar
Priprema
Uvaljajte teleće trakice u brašno. Rastopite maslac u tavi. Dodajte teleće trake i popecite dok ne dobiju smeđu boju. Stavite na stranu.
Dodajte luk na tavu i pirjajte dok ne omekša i dobije zlatnu boju. Dodajte vino i pustite da zakuha. Dodajte pileći temeljac i vrhnje, sol i papar. Kuhajte umak sve dok ne bude gust i kremast, dodajući teletinu pri kraju.
U međuvremenu, kuhajte rezance u posoljenoj vod dok ne budu al dente.
Umiješajte 1 žlicu parmezana u umak, a zatim prelijte umak preko tjestenine i lagano promiješajte. Poslužite odmah i ukrasite sa preostalim parmezanom.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
Jela od mesaŠpageti bolognese1:30h12345
-
Jela od mesaPaprike punjene špagetima i mesom1 h12345
-
Jela od mesaTeleća rebrica s umakom od crnog vina2:40h12345
-
Jela od mesaOdrezak u marinadi od ljutike20 min12345
-
Jela od mesaToskanski bujon od teletine5:30h12345
Popularni recepti
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti