Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Tjestenina s crvenim umakom i slaninom

Tjestenina s crvenim umakom i slaninom

Tjestenina s crvenim umakom i slaninom
  • Objavljeno: Nedjelja, 01.01.2012.
  • Broj pregleda: 11.762
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Sastojci

Ljuta tjestenina sa slaninom za 4 osobe.
Vrijeme pripreme: 40 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Priprema

U velikom loncu s kipućom slanom vodom skuhajte tjesteninu dok ne bude al dente. Dobro ocijedite.

U međuvremenu, u srednje velikoj tavi ispecite slaninu, ali ne do kraja, znači da ne bude hrskava. Izvadite iz tave i razlomite na komade veličine zalogaja. Ocijedite mast od slanine iz tave. Vratite slaninu u tavu, dodajte češnjak, nasjeckani crveni luk, maslinovo ulje i papriku. Dinstajte sve dok luk ne bude mekan, znači oko 5 minuta. Zatim dodajte nasjeckane rajčice, ½ šalice naribanog parmezana i svježi bosiljak.

Ostavite neka se krčka još10 minuta.

Ulijte sastojke u veliku zdjelu. Dodajte dodatni naribani parmezan po vrhu i odmah poslužite preko kuhane i ocijeđene tjestenine.

Komentari

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti