Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Proljetni rižoto sa šparogama i šampinjonima

Proljetni rižoto sa šparogama i šampinjonima

Proljetni rižoto sa šparogama i šampinjonima
  • Objavljeno: Četvrtak, 21.04.2016.
  • Broj pregleda: 934
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Sastojci

Šparoge su jako dobar izvor mangana, bakra i selena.
Vrijeme pripreme: 50 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Priprema

Šparoge očistite i prerežite popola. Kuhajte ih u kipućoj posoljenoj vodi 6 do 8 minuta. Šparoge ocijedite i ostavite sa strane. Sa strane ostavite 1.5 šalicu vode u kojoj su se kuhale šparoge.

U tavi zagrijte ulje. Dodajte luk i dinstajte oko 3 minute. Dodajte šampinjone i češnjak i nastavite dinstati oko 3 m inute. Dodajte rižu i dinstajte 2 minute.

Dodajte vino i kuhajte dok vino ne ispari. Dodajte vodu u kojoj su se kuhale šparoge, smanjite vatru i kuhajte, povremeno miješajući dok riža ne apsorbira svu vodu, 15 do 20 minuta.

Dodajte šparoge i rajčice i kuhajte oko 5 minuta. Uklonite s vatre i poslužite.

Komentari

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti