Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Rižoto s limunom

Rižoto s limunom

Rižoto s limunom
  • Objavljeno: Nedjelja, 01.01.2012.
  • Broj pregleda: 3.032
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Sastojci

Ovaj rižoto ćete pamtiti!
Vrijeme pripreme: 1 h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Priprema

Luk, češnjak i rižu zagrijte na maslinovom ulju. Popecite oko 5 minuta, ili dok rubovi riže ne postanu prozirni.

Dodajte bijelo vino i promiješajte. Dodajte šalicu toplog pilećeg temeljca i miješajte dok se sva tekućina ne upije. Promiješajte dobro i polako pirjajte dok tekućina ne ispari, a zatim dodajte još jednu šalicu temeljca i promiješajte ponovo. Nastavite ovaj postupak sve dok se sva tekućina ne ispari.

Kada je riža al dente, dodajte sir i papar i dobro promiješajte da se rastopi. Dodajte sok od limuna i koricu. Dobro izmiješajte. Poslužite odmah uz svježe nasjeckan peršin.

Komentari

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti