Kolač od sira i jagoda

Kolač od sira i jagoda

Kolač od sira i jagoda
  • Objavljeno: Nedjelja, 01.01.2012.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Jagode i sir su kombinacija koju svakako trebate isprobati!
Vrijeme pripreme: 45 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • Biskvit

  • 2 jaja
  • 2 žlice šećera
  • 1 žlica brašna
  • 1/4 žličice sode bikarbone
  • 1 žlica krušnih mrvica
  • 1 žlica kakaa u prahu
  • 1 žlica gustina
  • 3/4 šalice grubo sjeckanih oraha
  • Krema

  • 500 g ricotta sira
  • 180 g šećera u prahu
  • 1 limun
  • 2 žličice želatine
  • 400 ml slatkog vrhnja
  • 500 g jagoda
  • 100g jagoda za ukrašavanje

Priprema

Bjelanjke miksajte sa šećerom dok ne dobijete čvrsti snijeg. Dodajte žutanjke, brašno, sodu bikarbonu, krušne mrvice, kakao u prahu, gustin i sjeckane orahe.

Pecite 10 minuta u kalupu za torte promjera 26 cm na 170°C.

Ricotta sir, šećer, želatinu, sok i koricu od limuna dobro izmiksajte.

Jagode stavite u blender i usitnite. Slatko vrhnje miksajte dok malo ne očvrsne. Jagode ubacite u šlag. Dodajte ricotta sir. Sve dobro izmiksajte.

Kada se biskvit ohladi, preko njega izlijte kremu. Izrežite 100 grama jagoda na manje komade i ukrasite tortu. Neka se torta hladi u hladnjaku najmanje 8 sati prije posluživanja.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti