Pljeskavice od prokulica i luka

Prokulice su jako dobar izvor folne kiseline, kalija i mangana.
Vrijeme pripreme: 35 min
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 450g sitno nasjeckanih prokulica
- 3 nasjeckane glavice luka
- 1/4 šalice brašna
- 2 žličice soli
- 1 žličica papra
- 1/4 žličice češnjaka u prahu
- 1 jaje
- 2 žlice maslinovog ulja
Priprema
U jednu zdjelu stavite prokulice i luk i dobro promiješajte. U drugu zdjelu stavite brašno, sol, papar i češnjak. Dobro promiješajte. Dodajte jaje i dobro promiješajte. Dodajte prokulice i preostale sastojke i dobro promiješajte.
Zagrijte ulje u tavi. Rukama oblikujte pljeskavice i pecite ih 2 do 3 minute sa svake strane.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica

Vezani recepti
-
-
Vegetarijanska prehranaPopečki od prokulica30 min12345
-
Vegetarijanska prehranaNjoki s prokulicama i bademima40 min12345
-
Vegetarijanska prehranaPljeskavice od prosa i povrća20 min12345
-
Vegetarijanska prehranaZapečeni karfiol45 min12345
-
Vegetarijanska prehranaTjestenina s brokulom30 min12345
Popularni recepti
-
DesertiBrownie s tikvicama45 min12345
-
Jela od mesaTortilje sa šunkom i sirom10 min12345
-
Jela od mesaSvinjski medaljoni u umaku od senfa30 min12345
-
Jela od tjestenineTjestenina s kobasicama i vrhnjem30 min12345
-
DesertiTart s malinama i kremom od pistacija1 h12345
-
Jela bez glutena