Dijeta metaboličko čudo

Dijeta metaboličko čudo

Dijeta metaboličko čudo
  • Objavljeno: Srijeda, 18.04.2018.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: Depositphotos

O dijeti

Prema autoru postoje dvije vrste metabolizma - metabolizam A i metabolizam B. Osobe s metabolizmom A reagiraju dobro na tradicionalne dijete, dok osobe s metabolizmom B, koje čine 45% svih ljudi prema Kressu, neće nikada uspjeti na tradicionalnoj dijeti i moraju prihvatiti drukčiji pristup. Postavljaju vam se nizovi pitanja kako bi se odredilo da li imate metabolizam A ili B. Nakon što se odredi metabolizam, dobivate program od tri koraka.

Prvi korak kod Dijete metaboličko čudo je program od osam tjedana kada se smanjuje unos ugljikohidrata (maksimalno 5 grama u periodima od 5 sati). Drugi korak dodaje ugljikohidrate na dnevni meni i traje osam tjedana dok se ne dosegne željena težina. Zadnji korak dodaje još ugljikohidrata i dizajniran je na način da se zadržava željena težina.

Jedini problem koji stručnjaci imaju s Dijetom metaboličko čudo je njezino znanstveno uporište. Iako knjiga omogućuje čitateljima da se osjećaju bolje jer svoje prošle neuspjehe mogu pripisati svom posebnom metabolizmu, stručnjaci tvrde da ne postoje znanstveni dokazi da ove dvije vrste metabolizma postoje. Pitanja kojima se odlučuje o vrsti metabolizma vrlo su opća pa skoro svatko može misliti da je kandidat za metabolizam B.

Ako to zanemarite i fokusirate se samo na savjete koje nudi, program nije loš. Savjeti za unos manje prerađenih ugljikohidrata i šećera, pijenje najmanje 1.8 l vode, dijeljenje obroka na jednake količine tijekom dana, redovito vježbanje (najmanje 30 minuta dnevno) su klasični, isprobani i točni savjeti.

Odaberi dijete za usporedbu, možeš odabrati najmanje dvije dijete.

Vitashop
Preuzmite CentarZdravlja vodič

Iskoristite chia sjemenke za ove ukusne kombinacije!

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Vitashop