Kokosova dijeta

Kokosova dijeta

Kokosova dijeta
  • Objavljeno: Nedjelja, 02.04.2023.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: Depositphotos

Što možete jesti?

Ovaj plan s malo ugljikohidrata uključuje mnogo hrane koja ima niski glikemijski indeks. Prema ovoj dijeti, preporuča se hrana s malo ugljikohidrata jer pomaže izbjeći velike oscilacije šećera u krvi što negativno utječe na tijelo i povećava rizik od dijabetesa.

U svakoj od 4 faze morate konzumirati dvije ili tri žlice kokosovog ulja dnevno. Knjiga objašnjava kako se umaci, majoneze i nadjevi mogu napraviti pomoću kokosovog ulja.

Dan na dijeti može izgledati ovako:

Doručak

  • Jaja i slanina s povrćem pirjana na kokosovom ulju
  • 6 makadamija oraha

Ručak

  • Salata od špinata s pinjolima i avokadom
  • Celer i kozji sir

Večera

  • Riba na žaru sa smeđom rižom
  • Salata s kokosovim dresingom
  • 12 sirovih badema

Faza 1: Nagli početak gubljenja kilograma od 21 dan

Faza se sastoji od tri obroka i jednog ili dva međuobroka. Dopuštena je prehrana bezmasnim proteinima i povrćem, a moraju se izbjegavati sva zrnja, slatkiši i većina voća. Uobičajeni dnevni obroci mogli bi uključiti jaja i slaninu s povrćem i biljnim čajem, salatu od piletine i punjenje rajčice, i pečenu janjetinu s juhom od rajčice začinje bosiljkom.

Faza 2: Čišćenje

Osobe mogu odlučiti izbjeći ovu fazu ili vratiti na nju nakon faze 3. Preporuča se različito povrće i pića s vlaknima koja pomažu očistiti organizam. Svaki organ ima svoju rutinu od sedam dana čišćenja.

Faza 3: Uvrštavanje zdravih ugljikohidrata

U fazi tri dopušta se unos cjelovitog zrnja, nekog voća i povrća sa škrobom. Planovi uključuju tri obroka i dva međuobroka dnevno. Tipični dan mogao bi se sastojati od tvrdo kuhanih jaja sa šunkom, 6-10 lješnjaka, salate od špinata s lješnjacima i avokadom, i pečene ribe sa smeđom rižom i salatom s umakom od kokosa.

Faza 4: Održavanje

Kada se postigne željeni gubitak kilograma, ostajete u ovoj fazi. Obroci su slični kao i u fazi 3, ali dobivate više slobode u izboru hrane. Većina slatkiša, alkohola, zrnja i neko voće i dalje nisu dopušteni.

Tijekom faze 1 koja traje dvadeset i jedan dan može se očekivati gubitak od 4 i pol kilograma.

Na ovom planu prehrane potiču se aerobik i vježbe snage. Osobe koje prije nisu vježbale trebaju početi laganim uvođenjem tjelovježbe. Čak i kratko vježbanje od 15 minuta može pomoći da se povećaju razine energije i poboljša opće zdravlje.

Odaberi dijete za usporedbu, možeš odabrati najmanje dvije dijete.

Vitashop
Preuzmite CentarZdravlja vodič

Vodič za detoksikaciju

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop
Vitashop