Shangri-la dijeta

Shangri-la dijeta

Shangri-la dijeta
  • Objavljeno: Srijeda, 18.04.2018.
  • Broj pregleda: 13.700
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: Depositphotos

O dijeti

Shangri-la dijeta je dobila ime prema izmišljenom utopijskom raju gdje nema nikakvih briga i problema. Dijeta obećaje da će stvoriti sličnu vrstu okruženja za osobe na dijeti, tako što nudi fleksibilan plan bez zabranjenih namirnica, brojanja kalorija, planova obroka ili recepta.

Autor je Seth Roberts, profesor psihologije na sveučilištu Berkeley. Napravio je Shangri-la dijetu kada je shvatio da postoji veza između kontrole težine i asocijativnog učenja. U svojem istraživanju koristio je sebe kao pokusnog kunića.

Kroz konzumaciju povećanih količina bezokusnih ulja i šećera, manjih porcija i hrane sa niskim glikemijskim indeksom, naučit ćete kako potisnuti apetit i jesti rjeđe, što će rezultirati gubitkom kilograma.

Dijeta tvrdi da kombinira povezanost mozga i tijela, nutricionistička i psihološka istraživanja da bi prezentirala novu kombinaciju taktika za gubitak kilograma.

Rezultati o gubitku kilograma variraju s obzirom koliko obroka unosite po danu. Dijeta tvrdi da će se rezultati vidjeti već nakon dva dana. Sugerira da ćete izgubiti 0,2 do 0,5 kilograma po danu. Više od jednog kilograma tjedno nije preporučeno. Autor upozorava da ako prestanete uzimati zašećerenu vodu i/ili ulje, polako ćete vratiti svu izgubljenu težinu.

Vježbanje nije nužno za uspješno gubljenje kilograma na ovom planu. Osobe koje su redovito vježbale prije nego što su počele sa planom trebaju i nastaviti. Dijeta spominje da vježbanje samo po sebi nije dovoljno za gubitak kilograma.

Odaberi dijete za usporedbu, možeš odabrati najmanje dvije dijete.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Vodič za detoksikaciju

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.