Ovo su najzdravije namirnice u travnju!

Ovo su najzdravije namirnice u travnju!

Ovo su najzdravije namirnice u travnju!
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 02.04.2018.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: Depositphotos

Tikvice

Sadrže malo zasićenih masti, kolesterola i soli. Dobar su izvor tiamina i niacina. Odličan su izvor dijetalnih vlakana, proteina, vitamina A, C, B6, folne kiseline, željeza, magnezija, fosfora, kalija, cinka i mangana. Tikvica je ukusna i možete ju pripremati na razne načine.

Isprobajte ove muffine od tikvice i čokolade!

Rabarbara

Sadrži malo zasićenih masti, soli i jako malo kolesterola. Dobar je izvor magnezija, a odličan izvor dijetalnih vlakana, vitamina C, K, kalcija, kalija i mangana.

Rabarbara je biljka koju možete pripremati na razne načina, a mi vam predlažemo smoothie od rabarbare i jagoda!

Artičoke

Sadrže malo zasićenih masti i kolesterola. Dobar su izvor niacina, magnezija, fosfora i kalija. Odličan su izvor dijetalnih vlakana, vitamina C, K, folne kiseline i mangana.

Artičoke su ukusne, zdrave i jednostavne za pripremu pa svakako isprobajte rajčice punjene artičokama i špinatom!

Mladi luk

Sadrži malo zasićenih masti i kolesterola. Dobar je izvor tiamina, riboflavina, magnezija i fosfora. Odličan je izvor dijetalnih vlakana, vitamina A, C, K, folne kiseline, kalcija, željeza, kalija i mangana.

Nekim osobama se ne sviđa okus mladog luka, ali bilo bi šteta ne iskoristiti njegove zdravstvene prednosti pa probajte ukusnu kajganu s mladim lukom i tikvicama!

Zelena salata

Zelena salata sadrži malo soli, zasićenih masnih kiselina i kolesterola. Dobar je izvor tiamina, vitamina B6, željeza i kalija. Odličan je izvor dijetalnih vlakana, vitamina A, C, K, folne kiseline i mangana.

Zelena salata je ukusna sama po sebi, a ako želite obogatiti njezin okus isprobajte povrtni smoothie sa zelenom salatom!

Kivi

Sadrži malo zasićenih masnih kiselina, soli i kolesterola. Dobar je izvor dijetalnih vlakana, vitamina E i kalija. Odličan je izvor vitamina C i K. Kivi se odlično slaže uz brojne namirnice.

Pripremite smoothie od kivija, jagoda i naranče za suzbijanje apetita!

Mango

Sadrži malo zasićenih kiselina, kolesterola i soli. Dobar je izvor dijetalnih vlakana i vitamina B6, a odličan izvor vitamina A i C. Mango je odličan dodatak voćnim salatama, ali ne morate se ograničiti samo na takvu pripremu.

Pripremite ukusni sladoled od manga!

Ananas

Ananas sadrži malo zasićenih masnih kiselina, kolesterola i soli. Dobar je izvor dijetalnih vlakana, tiamina i vitamina B6, a odličan izvor vitamina C i mangana. Ananas je najzdraviji u ovo doba godine.

Isprobajte smoothie s ananasom i krastavcem za ravan trbuh!

Jagode

Sadrže malo zasićenih masnih kiselina, kolesterola i soli. Dobar su izvor kalija i folne kiseline, a odličan izvor dijetalnih vlakana, vitamina C i mangana. Jagode su velikom broju ljudi odlično voće i ukusne su same po sebi, bez ikakve pripreme.

Pripremite tortu od jagoda i sira!

Banana

Sadrži malo zasićenih masnih kiselina, kolesterola i soli. Dobar je izvor dijetalnih vlakana, vitamina C, kalija i mangana i odličan izvor vitamina B6. Banane su odlične za brzo podizanje energije, ali veliki broj kalorija dolazi iz šećera.

Pripremite palačinke od banane, kikiriki maslaca i zobi!

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Vodič za detoksikaciju

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Vitashop

Najnovije

Najčitanije