Pileća prsa u umaku od vrhnja, ali ovaj put zapečena u pećnici - za još više okusa

Pileća prsa u umaku od vrhnja, ali ovaj put zapečena u pećnici - za još više okusa

Pileća prsa u umaku od vrhnja, ali ovaj put zapečena u pećnici - za još više okusa
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 05.02.2024.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Izvor slike: 123RF

Zapečena piletina s vrhnjem za kuhanje je jednostavan i ukusan ručak koji će se svidjeti cijeloj obitelji. Može se poslužiti uz čitav niz priloga, od riže i krumpira do kuhane tjestenine po izboru. Uz ovo jelo odlično ide i bilo koja sezonska salata, a svi znamo koliko je bitno unositi optimalnu količinu povrća u organizam.

Recept za ovo jelo je brz i jednostavan, idealan za sve koji traže ukusan obrok bez puno komplikacija. Zapečena piletina s vrhnjem za kuhanje će vam sigurno postati omiljeni obiteljski ručak.

Sastojci:

  • 4 pileća filea
  • 200 ml vrhnja za kuhanje
  • 2 režnja češnjaka
  • 1 žlica maslaca
  • sol i papar po ukusu
  • sušeni ružmarin ili timijan, po ukusu

Priprema:

  1. Zagrijte pećnicu na 200 °C.
  2. U tavi otopite maslac na srednje jakoj vatri.
  3. Dodajte sitno nasjeckani češnjak i pirjajte ga oko minutu.
  4. Dodajte piletinu u tavu i pržite je s obje strane dok ne postane zlatno-smeđa.
  5. Posolite i popaprite po ukusu.
  6. Premjestite piletinu u posudu za pečenje i prelijte je vrhnjem za kuhanje.
  7. Pecite u zagrijanoj pećnici 20-25 minuta.
  8. Poslužite toplo uz prilog i salatu.

U slast!

Vezani sadržaj:

Vitashop

Najnovije

Najčitanije