Facebook prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Prijava korisnika

Ukoliko nemate registriran korisnički profil na portalu CentarZdravlja, registrirajte se ovdje te iskoristite sve pogodnosti.

Zaštitite organizam probioticima!

Zaštitite organizam probioticima!

Zaštitite organizam probioticima!
  • Objavljeno: Srijeda, 20.07.2011.
  • Broj pregleda: 5.770
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:

Crijeva nisu samo dio probavnog sustava - ona imaju važnu ulogu u obrani organizma. Poznato je da su crijeva dio našeg probavnog sustava. Ono što je manje znano je to da ona imaju površinu veličine teniskog igrališta i da su važan dio obrambenog (imunološkog) sustava organizma.

U crijevu se nalazi veliki broj bakterija koje zovemo crijevnom mikroflorom i koje štite naše tijelo. To su dobre bakterije. One naseljavaju naš organizam odmah nakon rođenja i tu se zadržavaju do kraja života.

Stresan način života, nepravilna prehrana, korištenje lijekova, posebice antibiotika, kao i niz drugih faktora negativno utječu na sastav crijevne mikroflore. Neuravnotežena crijevna mikroflora podloga je za razvoj niza bolesti.

Crvenilo, svrbež, ljuskanje, suhoća kože... niz je neugodnih simptoma atopijskog dermatitisa. Djeca, već u najranijoj dobi, vrlo često razvijaju te simptome, posebno ako su im majke sklone alergijama. Značajna poboljšanja simptoma atopijskog dermatitisa mogu se postići uzimanjem kombinacije probiotičkih sojeva LGG® i BB12®. NORMIA® kapsule i vrećice jedine sadržavaju LGG® i BB12®, jedinstvenu kombinaciju za koju je dokazano da pouzdano štiti i obnavlja crijevnu mikrofloru te ima pozitivan utjecaj na imunološki sustav i na simptome atopijskog dermatitisa.

Također je dokazano da uzimanje prikladnih doza LGG® i BB12® u trudnoći i tijekom dojenja povećava zaštitni potencijal majčina mlijeka, što je posebno važno kod djece čije su majke sklone alergijama. NORMIA® vrećice prikladne su za primjenu kod djece već od najranije dojenačke dobi.

Atopijski dermatitis, proljev uzrokovan antibioticima, sindrom iritabilnog crijeva... u uskoj su vezi s poremećajima crijevne mikroflore. Zdrava crijevna mikroflora nedvojbeno ima pozitivni utjecaj na imunološki sustav i može poboljšati zaštitu cjelokupnog zdravlja.

NORMIA® kapsule i vrećice koje proizvodi JGL, farmaceutska tvrtka s bogatim iskustvom i znanjem o probioticima, jedini su probiotik koji sadržava kombinaciju LGG® i BB-12®, dva najispitivanija probiotička soja.

NORMIA® je dostupna u svim ljekarnama, bez liječničkog recepta.

Jadran Galenski laboratorij d.d.

Pulac bb
51000 Rijeka
Tel/Fax: +385 51 546 024
Tel/Fax: +385 51 546 124
E-mail: jgl@jgl.hr

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Vodič za sigurno izlaganje suncu

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Komentari

Najnovije

Najčitanije