Božićna torta s vinom bez dodatnog šećera
Ova blagdanska torta vrlo je jednostavna i sočna, ne sadrži dodatni šećer, a za pripremu možete koristiti desertno vino i marmeladu po vlastitom izboru.
Izvor slike: Depositphotos
Vrijeme pripreme: 1:10h
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
Biskvit
- 350 g maslaca
- 350 g Stevije ili drugog prirodnog zaslađivača
- 6 jaja
- 350 g brašna
- 1 dl desertnog vina
- 100 g voćne marmelade po izboru (marelica, malina, kupina ili druga)
Glazura
- 300 g maslaca
- 600 g prirodnog zaslađivača
- 1 dl desertnog vina
- šećer u prahu ili kakao u prahu (za dekoraciju, po želji)
Priprema
- Zagrijte pećnicu na 160°C i lagano namastite 2 kalupa promjera cca. 21 cm.
- U posudi izmiješajte maslac i Steviju dok ne dobijete glatku smjesu i postupno dodajte 1 po 1 jaje. Zatim dodajte brašno i desertno vino pa ponovno izmiješajte.
- Stavite da se peče 45-50 minuta i provjerite s čačkalicom je li gotovo. Izvadite i ostavite da se hladi u kalupu, a za to vrijeme napravite glazuru.
- Izmiješajte maslac i šećer dok ne dobijete pjenastu smjesu, zatim dodajte vino i lagano ga umiješajte.
- Ohlađeni biskvit prerežite na pola. Na prvu polovicu namažite marmeladu i preklopite drugim biskvitom.
- Prelijte tortu glazurom od maslaca i vina, ukrasite šećerom u prahu kao na slici ili po želji i poslužite.
Slični recepti:
- Isprobajte božićni čokoladni cheesecake!
- Pripremite božićne palačinke s đumbirom i cimetom!
- Napravite božićne čokoladne kocke!
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
Blagdanska jelaBožićni čokoladni cheesecake4:50h12345
-
Blagdanska jelaBožićna priča1 h12345
Popularni recepti
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti