Baskijski cheesecake

Baskijski cheesecake

Baskijski cheesecake
  • Objavljeno: Subota, 10.06.2023.
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Jednostavan, a ipak dekadentan desert, vrijedan uloženog vremena i svake kalorije.
Izvor slike: 123RF
Vrijeme pripreme: 1 h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 1 kg krem ​​sira, sobne temperature
  • 7 jaja
  • 400 g šećera
  • 1 žlica brašna
  • 200 ml vrhnja

Baskijski cheesecake osmišljen je u obalnom gradu San Sebastianu u Španjolskoj. Za razliku od klasičnog cheesecakea, nema podlogu, a peče se na visokoj temperaturi kako bi dobio prepoznatljivu "zagorjelu" površinu, koja mu, osim specifičnog izgleda i okusa, osigurava i stabilnost.

Priprema

1. Zagrijte pećnicu na 210 stupnjeva.

2. Mikserom ili pjenjačom pomiješajte sve sastojke u velikoj zdjeli dok smjesa ne postane glatka i kremasta.

3. Obložite kalup promjera 25 cm papirom za pečenje pa izlijte u njega smjesu i stavite u pećnicu na 40 minuta. Ova vrsta cheesecake treba imati dobro zapečen vrh pa, ako se to nije dogodilo tijekom 40 minuta pečenja, pojačajte malo pećnicu i ostavite ga tako još minutu i dvije.

4. Nakon važenja iz pećnice, ostavite tortu da se postepeno ohladi, a zatim premjestite u hladnjak na nekoliko sati, ili još bolje tijekom noći. Važno je da se kolač jako dobro ohladi prije serviranja jer će u suprotnom. će smjesa ostati tekuća.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti