Cheesecake s prženim bademima, bananama i borovnicama
Oduševit će vas svojom kremastom teksturom i lakoćom izrade.
Vrijeme pripreme: 1:10h
Težina recepta:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Energetska vrijednost: 265 kcal / 1.108,76 kJ
Sastojci
Baza
- 50g maslaca (i malo za podmazivanje kalupa)
- 1 žličica javorovog sirupa
- 75g razmrvljenih zobenih keksa
- 40 g mljevenih prženih badema
Nadjev
- 2 banane
- 500g ricotta sira
- 150g jogurta
- 4 velika jaja
- 2 žlice javorovog sirupa
- 2 žličice ekstrakta vanilije
- 2 žlice mljevenih badema
- 140g borovnica
Priprema
- Zagrijte pećnicu na 180°C i lagano maslacem premažite kalup za tortu.
- Rastopite maslac i javorov sirup, i umiješajte razmrvljene zobene kekse i bademe. Dobro utisnite na dno kalupa kako biste napravili kompaktnu podlogu.
- Pecite 10 minuta. Izvadite iz pećnice i povećajte temperaturu na 240°C.
- Za nadjev zgnječite banane, dodajte ricottu, jogurt, jaja, javorov sirup, vaniliju i bademe, te dobro promiješajte. Izlijte smjesu na bazu, rasporedite borovnice i pecite 10 minuta. Smanjite temperaturu na 110°C i pecite još 30 do 35 minuta.
- Isključite pećnicu i izvadite tortu. Po završetku pečenja, torta će još uvijek imati mekanu sredinu, nalik na puding.
- Prije posluživanja pustite da se u potpunosti ohladi.
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite
Vezani recepti
-
-
DesertiBaskijski cheesecake1 h12345
-
DesertiCheesecake od maline bez brašna i šećera1 h12345
-
DesertiCheesecake u čaši koji se ne peče15 min12345
Popularni recepti
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti