Božićna rolada
 
    Ukusan dodatak blagdanskom stolu.
            
            
                
                    Vrijeme pripreme: 45 min
                
                
                
                    Težina recepta:
                    
            
            - 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
Biskvit
- 3 jaja
- 3 žlice šećera
- 3 žlice oštrog brašna
- 1 vanilin šećer
- korica od 1 naranče
- sok od 1 naranče
Krema
- 250 g mascarpone sira
- 200 g slatkog vrhnja
- 200 g šećera u prahu
- 1 vanilin šećer
Priprema
Lim za pečenje obložite papirom za pečenje.
Bjelanjke istucite u čvrst snijeg. Dodajte šećer, žutanjke, brašno i narančinu koricu. Biskvit pecite 10 minuta na 200°C. Kad je pečen, biskvit stavite na mokru kuhinjsku krpu, savijte u roladu i pustite da se ohladi.
Mascarpone izmiješajte sa šećerom i vanilin šećerom. Dodajte napravljeni šlag. Biskvit navlažite sokom od jedne naranče. Polovicom kreme premažite tijesto. Roladu premažite ostatkom kreme i pospite kokosovim brašnom. Prije posluživanja roladu držite u hladnjaku.
        Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica    
     Provjerite
    Provjerite
Vezani recepti
- 
                
- 
                DesertiLinzeri2:30h12345
- 
                DesertiSočne i mekane germknedle1:30h12345
- 
                DesertiBrze i jednostavne fritule30 min12345
- 
                DesertiBožićni kuglof3 h12345
- 
                DesertiSočna božićna torta s prošekom1:20h12345
Popularni recepti
- 
                Napitci
- 
                DesertiBrzi kolač s malinama35 min12345
- 
                DesertiPohani kruh s namazom od lješnjaka i bananama20 min12345
- 
                DesertiSočni kolač od limuna i borovnica1 h12345
- 
                Jela od mesaPiletina u limunu i češnjaku1:30h12345
- 
                Kruh i pecivaMekana peciva s češnjakom i maslinovim uljem40 min12345
 
     
     
     
     
     
    