Čokolada s pistacijama i višnjama
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 3/4 šalice nasjeckanih pečenih pistacija
- 3/4 šalice sušenih višanja
- 1 žličica naribane korice naranče
- 680g sitno nasjeckane tamne čokolade
Nutritivne vrijednosti
Kalorije 78
Ugljikohidrati 11g
Vlakna 2g
Kolesterol 0mg
Masti 5g
Proteini 1g
Kalij 26mg
Priprema čokolade s pistacijama
Na lim za pečenje stavite papir za pečenje. U veliku zdjelu pomiješajte pistacije i višnje. Smjesu podijelite na dva dijela i u jedan dio dodajte koricu od naranče.
U jedan lonac srednje veličine stavite vodu da se grije na jakoj vatri. U drugi lonac stavite 510g čokolade. Kada voda u loncu proključa, smanjite vatru te na pari rastopite čokoladu često miješajući.
Maknite lonac s pare te dodajte preostali dio čokolade i miješajte dok se ne rastopi i dok smjesa ne postane kompaktna i glatka.
Dodajte smjesu s pistacijama i narančinom koricom, dobro promiješajte. Smjesu pažljivo izlijte na lim za pečenje. Ravnomjerno pospite preostalim dijelom smjese pistacija i višanja te prstima lagano utisnite u čokoladu. Stavite u hladnjak, nepokriveno, na 20 minuta.
Izvadite kolač, lim za pečenje preokrenite, maknite foliju i narežite na jednake dijelove te poslužite.
Vezani recepti
-
-
DesertiŠumsko voće s ricotta sirom i prženim bademima10 min12345
-
DesertiPločice od voća za dijabetičare50 min12345
-
DesertiPuding s chia sjemenkama pogodan za dijabetičare!10 min12345
-
DesertiParfe od mrkve20 min12345
-
DesertiČokoladni kolač od kokosa2 h12345
Popularni recepti
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti