Čokoladna torta s jagodama

Čokoladna torta s jagodama

Čokoladna torta s jagodama
  • Objavljeno: Petak, 15.03.2013.
  • Broj pregleda: 3.266
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Osvježavajući voćni užitak.
Vrijeme pripreme: 2 h Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

Tijesto

  • 225g tamne čokolade
  • 175g maslaca
  • 2 žličice vode
  • 1 žličica instant kave u prahu
  • 100g mljevenih indijskih oraščića i badema
  • 2 žlice višenamjenskog brašna
  • ½ žličice soli
  • 5 jaja
  • 140g šećera
  • Krema
  • 8 svježih jagoda
  • 300 g krem sira
  • 4 žlice pekmeza od jagoda
  • Glazura
  • 220g tamne čokolade
  • 160ml slatkog vrhnja
  • 15 prepolovljenih jagoda
  • šećer u prahu

Priprema

Zagrijte pećnicu na 160°C. Lim za pečenje namastite i pobrašnite.

Rastopite čokoladu i maslac, i ostavite da se ohlade. Umiješajte vodu i kavu u prahu. Mljevene oraščiće i bademe pomiješajte s brašnom i soli.

Miksajte jaja i šećer do ne dobijete pjenastu smjesu. Ulijte ohlađenu čokoladu s margarinom i dobro izmiješajte. Dodajte polovicu smjese s brašnom i izmiješajte. Zatim dodajte drugu polovicu i sve dobro izmiješajte mikserom.

Pecite oko 40 minuta ili pred kraj pečenja zabodite čačkalicu u tijesto. Kada čačkalica izađe suha, kolač je gotov.

Kada se kolač potpuno ohladi, izrežite ga na pola. Jagode umiješajte u krem sir i namažite jednu polovicu biskvita. Drugu polovicu namažite pekmezom i namazani dio stavite na kremu od jagoda.

Za glazuru, zagrijte vrhnje i dodajte čokoladu. Miješajte dok se čokolada ne rastopi. Ostavite nekoliko minuta, a zatim prelijte njome kolač. Ukrasite s jagodama.

Držite kolač u hladnjaku do posluživanja. Narezan kolač pospite šećerom u prahu.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Blagdanska kuharica

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti