Čokoladna torta s malinama

- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
Biskvit
- 125 g čokolade za kuhanje
- 125 g maslaca
- 6 jaja
- prstohvat soli
- 170 g šećera
- 125 g brašna
- 40 g šećera u prahu
Krema
- 125g čokolade za kuhanje
- 200 g šećera u prahu
- 1 vanilin šećer
- 2 žlice likera od badema (amaretta)
- 200 g slatkog vrhnja
- 500 g svježih malina
- 220 g maslaca
- malo soli
Priprema
Zagrijte pećnicu na 180°C. Kalup za pečenje promjera 24 cm premažite s malo maslaca i obložite papirom za pečenje.
Čokoladu otopite na pari.
Bjelanjke odvojite od žumanjaka. Maslac dobro izmiksajte s malo soli i šećerom u prahu. Dodajte jedan po jedan žumanjak i otopljenu čokoladu.
U bjelanjke dodajte šećer i miksajte dok ne dobijete čvrst snijeg. Dodajte brašno i umiješajte smjesu sa žutanjcima. Pecite u zagrijanoj pećnici 50.
Kako bi napravili kremu, prvo otopite čokoladu na pari. Ostavite da se malo ohladi.
Maslac, sol, šećer u prahu i vanilin šećer dobro izmiješajte. Dodajte liker od badema. Zatim umiješajte ohlađenu i otopljenu čokoladu. Na kraju dodajte slatko vrhnje.
Biskvit izvadite iz kalupa, pa ga prerežite na dva dijela. Prvi dio premažite trećinom kreme, pa stavite drugi biskvit. cijelu tortu premažite ostatkom kreme. Držite tortu 3 sata u hladnjaku prije posluživanja. Prije samog posluživanja na tortu složite svježe maline i pospite ih šećerom u prahu.

Vezani recepti
-
-
DesertiČokoladna torta s malinama1 h12345
-
DesertiKolač od čokolade s malinama1:15h12345
-
DesertiTorta od čokolade i naranče1:30h12345
-
Deserti
-
DesertiČokoladne kocke s malinama1:15h12345
Popularni recepti
-
Kruh i pecivaMekana peciva s češnjakom i maslinovim uljem40 min12345
-
Tradicionalna jelaTopla njemačka krumpir salata40 min12345
-
DesertiTiramisu s limunom45 min12345
-
Internacionalna jela
-
Jela od mesaZapečene punjene paprike s mljevenim mesom i sirom50 min12345
-
Jela od mesaMusaka od patlidžana1:30h12345