Čokoladne kocke s tikvicama
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Sastojci
- 2 naribane tikvice
- 120 g maslaca
- 120 ml biljnog ulja
- 350 g šećera
- 1 vanilin šećer
- 2 jaja
- 120 ml grčkog jogurta
- 320 g višenamjenskog brašna
- 1 žličica sode bikarbone
- ½ žličice praška za pecivo
- 100 g kakaa
- 100 g nasjeckane tamne čokolade
- 2 žličice crne kave
- prstohvat soli
-
Glazura
- 120 g maslaca
- 3 žlice kakaa
- 50 g rastopljene tamne čokolade
- 300 g šećera
- 1 vanilin šećer
- 5 žlica mlijeka
Priprema
Zagrijte pećnicu na 180°C. Namastite i pobrašnite lim za pečenje dimenzija 20 x 30 cm.
Dobro izmiješajte maslac sa šećerom, vanilin šećerom i uljem. Dodajte jaja i još jednom dobro izmiješajte.
Pomiješajte brašno, sodu bikarbonu, prašak za pecivo, kavu i kakao.
Žlicu po žlicu dodajte smjesu s brašnom u smjesu sa maslacem, naizmjence dodajući i grčki jogurt (ili kiselo vrhnje). Dobro izmiješajte i dodajte čokoladu.
Sve sastojke dobro izmiješajte i dodajte naribane tikvice. Još jednom dobro izmiješajte.
Stavite tijesto u pripremljen kalup za pečenje. Pecite 30 do 35 minuta.
Izvadite kolač iz pećnice i prekrijte čistom kuhinjskom krpom. Ostavite kolač da se u potpunosti ohladi prije stavljanja glazure.
Za glazuru, pomiješajte maslac sa šećerom i vanilin šećerom. Dodajte otopljenu čokoladu i kakao prah. Dobro izmiješajte i dodajte žlicu po žlicu mlijeka. Miješajte dok ne dobijete glatku smjesu.
Stavite glazuru na ohlađen kolač. Držite u hladnjaku prije rezanja i posluživanja.
Vezani recepti
-
-
DesertiČokoladna torta od tikvica1:10h12345
-
DesertiČokoladna torta s tikvicama1 h12345
-
DesertiKolač s tikvicama i čokoladom1:30h12345
-
DesertiČokoladna torta s tikvicama1:20h12345
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
Popularni recepti
-
DesertiČokoladni kolač s datuljama i orasima1 h12345
-
Jela od mesaSendvič torta od mortadele i sira15 min12345
-
Jela od mesaSendviči s parizerom, kajganom i svježim povrćem15 min12345
-
Jela od mesa
-
Jela od mesaSalata s trajnom salamom, mozzarellom i rajčicama15 min12345
-
Deserti