Domaći sladoled od kokosa i bijele čokolade

Domaći sladoled od kokosa i bijele čokolade

Domaći sladoled od kokosa i bijele čokolade
  • Objavljeno: Ponedjeljak, 25.06.2018.
  • Broj pregleda: 1.432
  • Prosječno vrijeme čitanja:
  • Broj riječi:
Ljubitelji kokosa će ostati bez rijeći kada isprobaju ovaj ukusan domaći sladoled!
Izvor slike: Depositphotos
Vrijeme pripreme: 50 min Ocjena recepta:
12345
Težina recepta:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Sastojci

  • 250 ml vode
  • 60 g kokosovog brašna
  • 150 ml kokosovog mlijeka
  • 150 g kiselog vrhnja
  • 150 ml slatkog vrhnja
  • 75 g šećera
  • 75 g bijele čokolade
  • 4 žlice kokosovog brašna
  • 1/2 žličice arome vanilije

Priprema

  1. Vodu i kokosovo brašno zagrijavajte u londu, na laganoj vatri uz stalno miješanje.
  2. Kada mlijeko zakuha, kuhajte još 3 minute.
  3. Maknite lonac s vatre i ostavite da stoji još 5 min.
  4. Uz pomoć štapnog miksera napravite kašicu.
  5. Iscijedite mlijeko uz pomoć cijedila i gaze.
  6. Napravite čvrsti šlag od slatkog vrhnja uz pomoć miksera.
  7. Otopite bijelu čokoladu na pari i ostavite da se malo ohladi.
  8. U zasebnoj posudi mikserom izmiješajte kokosovo mlijeko, kiselo vrhnje, šećer i vaniliju.
  9. Miksajte dok se šećer ne otopi i dok se na površini ne pojave mjehurići.
  10. U smjesu postupno dodajte šlag i miješajte lagano uz pomoć silikonske špatule ili pjenjače.
  11. Dodajte otopljenu čokoladu i ocijeđeno kokosovo brašno, pa sve zajedno dobro promiješajte.
  12. Dobivenu smjesu izlijte u plastičnu posudu s poklopcem ili ju prekrijte prijanjajućom folijom.
  13. Stavite sladoled u zamrzivač na najmanje 4 sata.
  14. Prije posluživanja izvadite sladoled na 10 minuta, kako bi se opustio i olakšao posluživanje.

Preuzmite CentarZdravlja vodič

Blagdanska kuharica

Slanjem vodiča na odabranu e-mail adresu suglasni ste sa prijavom na CentarZdravlja newsletter.

Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica
Provjerite nutritivnu vrijednost namirnica Provjerite

Vezani recepti

Popularni recepti

Preporučeni recepti